Categorized | Social

Sute de calculatoare donate şcolilor din Bihor

În cursul zilei de miercuri, 31 noiembrie 2012, a avut loc un moment festiv în cadrul căruia preşedinta fundaţiei Nato Charity Bazaar din Bruxelles, Katalin Schmidt, a predat 344 de calculatoare, 247 de monitoare şi 67 de imprimante unor şcoli şi asociaţii din Oradea şi Bihor.

Donația face parte dintr-un șir de evenimente caritabile începute în primăvara acestui an, când alte 280 de calculatoare și componente  IT au fost atribuite organizațiilor bihorene prin intermediul Clubului Rotary și a Primăriei Oradea.

Donaţia de acum a celor 344 de calculatoare, 247 de monitoare, 67 de imprimante și 6 laptopuri a devenit posibilă datorită Clubului Rotary Oradea, care a asigurat transportul din Bruxelles, precum şi depozitarea şi sortarea echipamentelor.

La deschiderea evenimentului, Katalin Schmidt a menţionat:

„Nu pot decât să mulţumesc Clubului Rotary şi membrului marcant Alexandru Moş pentru deschiderea şi amabilitatea faţă de acest proiect.

Clubul Rotary, în acest an pentru a doua oară a făcut posibil transportul acestor obiecte la Oradea, astfel ne-a ajutat foarte mult, fără transportul acestor obiecte nu am fi putut oferi această donație copiilor din Bihor.

De asemenea, doresc să mulţumesc d-lui Laurențiu Panea și colegilor mei de la Nato, d-lui Claude Sercer și echipa lui, d-lui Thomas Hauck și Ieuan Davis, precum și d-nai Judith Poorbaugh, colegilor de la Plans and Policy Divizion și reprezentanței NATO din România pentru donaţiile făcute.

Împreună cu ei sperăm că şcolarii din oradea şi bihor vor folosi cu succes echipamentele primite”.

În cadrul acţiunii de azi au primit echipamente şcolile din Biharia, Cetariu, Tileagd, Cefa, Sânnicolau Român, Gepiu, Lugașu de Jos, Aștileu, Curtuișeni, Sintimreu, Hodoș, Salonta, Marghita, Săcădat, Paleu, Borș, precum şi Liceul Mihai Eminescu, Şcoala nr. 14, Școala Szacsvay Imre și  Liceul Pedagogic Iosif Vulcan din Oradea.

Tot în cadrul acţiunii, reprezentanții fundației Nato Charity, au vizitat căminul de copii și tineri Kajanto Maria din Aleșd, unde prin intermediul viceprimarului Letai Istvan au transportat cărți, jucării și obiecte de vestimentație, toate donate de fundație.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult