Categorized | Social

Anul credinţei se va deschide şi la Oradea

Anul credinței, se va deschide în mod solemn la Oradea sâmbătă, 3 noiembrie a.c., prin Sfânta Liturghie Arhierească celebrata la Catedrala Sf. Nicolae de către PS Virgil Bercea de la orele 10.00. Vor fi prezenți toți preoții Eparhiei de Oradea care, împreună cu arhiereul, vor porni în procesiune de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu spre Catedrală, la orele 9.30.

Peste 600 de credincioși împreună cu păstorii lor vor fi în jurul Arhiereului pentru a celebra împreună deschiderea solemnă a Anului credinței decretat de către Papa Benedict al XVI-lea în întreaga Biserică Catolică.

La finalul celebrării Sfintei Liturghii, în cadru festiv vor fi acordate 150 de distincții unor credincioși din întreaga Eparhie. Dintre aceștia, 15 vor primi Crucea Eparhială, cea mai înaltă distincție pe care Biserica o oferă credincioșilor laici.

În același timp, 11 preoți vor primi distincția de Iconom Stavrofor cu dreptul de a purta Crucea Pectorală, printre aceștia fiind și Monseniorul Vittorio Formenti, director al Biroului Central de Statistici al Vaticanului.

Alturi de el, vor mai primi distincții din partea Preasfințitului Virgil Bercea și Monseniorul Maurizio Malvestiti, subsecretarul Congregației pentru Bisericile Orientale de la Vatican, care, cu aceast[ ocazie, va fi făcut Arhimandrit.

După celebrările solemne din Catedrala Sf. Nicolae, toți cei prezenți vor lua prânzul în Sala festivă a Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, iar după prânz va urma un moment artistic.

Evenimentul se va sfârși cu întâlnirea tuturor preoților din Eparhia de Oradea cu PS Virgil, moment în care vor primi directivele pentru Anul Credinței.

Anul Credinței a fost convocat de Papa Benedict al XVI-lea, prin Scrisoarea apostolică ,,Porta fidei” (Poarta credinţei), stabilind că acesta va avea loc între 11 octombrie 2012 – 24 noiembrie 2013. În document se exprimă dorinţa ca Anul Credinţei „să trezească în fiecare credincios aspiraţia de a mărturisi credinţa în plinătate şi cu reînnoită convingere, cu încredere şi speranţă” (nr. 9).

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult