Categorized | Social

Anul credinţei se va deschide şi la Oradea

Anul credinței, se va deschide în mod solemn la Oradea sâmbătă, 3 noiembrie a.c., prin Sfânta Liturghie Arhierească celebrata la Catedrala Sf. Nicolae de către PS Virgil Bercea de la orele 10.00. Vor fi prezenți toți preoții Eparhiei de Oradea care, împreună cu arhiereul, vor porni în procesiune de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu spre Catedrală, la orele 9.30.

Peste 600 de credincioși împreună cu păstorii lor vor fi în jurul Arhiereului pentru a celebra împreună deschiderea solemnă a Anului credinței decretat de către Papa Benedict al XVI-lea în întreaga Biserică Catolică.

La finalul celebrării Sfintei Liturghii, în cadru festiv vor fi acordate 150 de distincții unor credincioși din întreaga Eparhie. Dintre aceștia, 15 vor primi Crucea Eparhială, cea mai înaltă distincție pe care Biserica o oferă credincioșilor laici.

În același timp, 11 preoți vor primi distincția de Iconom Stavrofor cu dreptul de a purta Crucea Pectorală, printre aceștia fiind și Monseniorul Vittorio Formenti, director al Biroului Central de Statistici al Vaticanului.

Alturi de el, vor mai primi distincții din partea Preasfințitului Virgil Bercea și Monseniorul Maurizio Malvestiti, subsecretarul Congregației pentru Bisericile Orientale de la Vatican, care, cu aceast[ ocazie, va fi făcut Arhimandrit.

După celebrările solemne din Catedrala Sf. Nicolae, toți cei prezenți vor lua prânzul în Sala festivă a Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, iar după prânz va urma un moment artistic.

Evenimentul se va sfârși cu întâlnirea tuturor preoților din Eparhia de Oradea cu PS Virgil, moment în care vor primi directivele pentru Anul Credinței.

Anul Credinței a fost convocat de Papa Benedict al XVI-lea, prin Scrisoarea apostolică ,,Porta fidei” (Poarta credinţei), stabilind că acesta va avea loc între 11 octombrie 2012 – 24 noiembrie 2013. În document se exprimă dorinţa ca Anul Credinţei „să trezească în fiecare credincios aspiraţia de a mărturisi credinţa în plinătate şi cu reînnoită convingere, cu încredere şi speranţă” (nr. 9).

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult