Categorized | Social

Au trecut de la vorbă la faptă şi au ieşit la curăţenie!

În această săptămână, elevii de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea au desfășurat o amplă acţiune de curăţare a malurilor Crişului Repede şi a parcurilor învecinate acestora.

Această acțiune a avut loc în contextul campaniei pde informare inițiată de curând de Primăria Oradea, privind menținerea curățeniei stradale și importanța colectării selective a deşeurilor

La această acţiune a participat din partea Primăriei Oradea, Cherecheş Florica, consilier local și preşedintă a Comisiei Sociale.

În mesajul adresat elevilor, aceasta le-a vorbit despre importanţa păstrării curăţeniei pe domeniul public, informând liceenii despre costurile plătite de administrația locală pentru salubrizarea pe o lună de zile, despre  cantitatea mare de deşeuri ce se depoziteză în fiecare lună la groapa ecologica, în jur de 6000 de tone, cât şi despre importanţa selectării deşeurilor înainte de a le arunca sau colecta.

Prin cuvintele adresate elevilor, aceasta a încercat să-i motiveze pentru o conduită ecologică. Totodată, aceasta i-a felicitat pe elevi pentru activitatea școlară bogată în domeniul protecției mediului şi pentru proiectele derulate în parteneriat cu Primăria Oradea.

Sectorul în care s-a desfăşurat acţiunea de ecologizare a fost  malul drept şi stâng  al râului Crişul Repede – Pod Decebal – Pod Sovata, cît şi parcurile învecinate acestor zone.

Elevii  de la profilul Protecţia Mediului (clasele X-F, XI-E, XII-F) din cadrul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea au fost însoţiţi de directorul  colegiului, Filimon Ruben, directorii adjuncţi Simona Ardelean şi Bacoş Mihai şi profesorii Filip Marinela (coordonator), Nagy Aurelia, Szuiogan Nadia şi Vinţeler Lucian.

Aceştia au derulat o suită de activităţi: curăţarea zonei, colectarea selectivă  şi transportul deşeurilor colectate pe malurile râului, sortarea PET-urilor şi compactarea acestora cu dispozitivul EDUPET (aparat de compactare la cald a recipientelor PET post-consum) – activitate demonstrativă sau lecţie eco desfăşurată în faţa tuturor participanţilor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult