Categorized | Social

Au trecut de la vorbă la faptă şi au ieşit la curăţenie!

În această săptămână, elevii de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea au desfășurat o amplă acţiune de curăţare a malurilor Crişului Repede şi a parcurilor învecinate acestora.

Această acțiune a avut loc în contextul campaniei pde informare inițiată de curând de Primăria Oradea, privind menținerea curățeniei stradale și importanța colectării selective a deşeurilor

La această acţiune a participat din partea Primăriei Oradea, Cherecheş Florica, consilier local și preşedintă a Comisiei Sociale.

În mesajul adresat elevilor, aceasta le-a vorbit despre importanţa păstrării curăţeniei pe domeniul public, informând liceenii despre costurile plătite de administrația locală pentru salubrizarea pe o lună de zile, despre  cantitatea mare de deşeuri ce se depoziteză în fiecare lună la groapa ecologica, în jur de 6000 de tone, cât şi despre importanţa selectării deşeurilor înainte de a le arunca sau colecta.

Prin cuvintele adresate elevilor, aceasta a încercat să-i motiveze pentru o conduită ecologică. Totodată, aceasta i-a felicitat pe elevi pentru activitatea școlară bogată în domeniul protecției mediului şi pentru proiectele derulate în parteneriat cu Primăria Oradea.

Sectorul în care s-a desfăşurat acţiunea de ecologizare a fost  malul drept şi stâng  al râului Crişul Repede – Pod Decebal – Pod Sovata, cît şi parcurile învecinate acestor zone.

Elevii  de la profilul Protecţia Mediului (clasele X-F, XI-E, XII-F) din cadrul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea au fost însoţiţi de directorul  colegiului, Filimon Ruben, directorii adjuncţi Simona Ardelean şi Bacoş Mihai şi profesorii Filip Marinela (coordonator), Nagy Aurelia, Szuiogan Nadia şi Vinţeler Lucian.

Aceştia au derulat o suită de activităţi: curăţarea zonei, colectarea selectivă  şi transportul deşeurilor colectate pe malurile râului, sortarea PET-urilor şi compactarea acestora cu dispozitivul EDUPET (aparat de compactare la cald a recipientelor PET post-consum) – activitate demonstrativă sau lecţie eco desfăşurată în faţa tuturor participanţilor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult