Categorized | Cultură

Indonezia, în fotografii inedite la Oradea

Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, va oferi publicului vizitator, joia viitoare, o expoziţie de artă fotografică, care va avea în centru, lumea exotică și misterioasă din Indonezia surprinsă de doi fotografi extrem de talentați, László și Mátyás Dezső (tată și fiu) din Gheorgheni.

Expoziţia este organizată de Asociaţia „Euro Foto Art”, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea. Publicul orădean va putea admira, timp de două săptămâni, prima expoziţie comună a doi artişti fotografi din Gheorgheni: László Dezső şi Mátyás Dezső – tată şi fiul.

Ambii sunt membrii ai Fotoclubului IRIS din Gheorgheni, judetul Harghita şi membrii consacraţi ai Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, distinşi cu diferite titluri de Federaţia Internaţională de Artă Fotografică. În portofoliul personal al lui László Dezső, o mare pondere o ocupă fotografiile realizate în natură, respective peisaje.

Artistul a avut posibilitatea de a fotografia, în mai multe Parcuri Naţionale din România, Franţa, Norvegia, Islanda, Germania şi Indonezia. Fotografiile sale au fost expuse în peste 80 de saloane naţionale şi internaţionale din 25 de ţări ale lumii. Anul trecut a obţinut distincţia Excelenţe FIAP.

Fiul lui, Mátyás Dezső (A.FIAP) este unul dintre cei mai tineri artişti fotografi din ţară şi sportiv de performanţă, fiind membru în lotul naţional de schi alpin a României.

A avut posibilitatea să se perfecţioneze în cadrul mai multor tabere internationale, precum şi expediţii fotografice naţionale şi internaţionale.

Pentru rezultate deosebite, obţinute la diferite saloane, atât din ţarã, cât şi din străinătate, a fost recompensat recent cu titlul de A.FIAP, la vârsta de doar 16 ani.

De ce Indonezia

În vara anului 2011, cei doi artişti fotografi, au participat la o tabără de creaţie fotografică, organizată sub patronajul FIAP, pe insulele Bali şi Lombok din Indonezia.

Cu această ocazie, cei doi, şi-au prelungit călătoria, ajungând astfel şi pe Insula Jawa, vizitând zona vulcanică din Parcul National Bromo-Semeru, precum si Craterul Ijen, unde se exploatează sulful, prin mijloace rudimentale, periclitând astfel viaţa celor care lucreazã, în acest mediul nociv.

Cele peste 100 de fotografii din cadrul expozitiei, prezintă impresii trăite pe aceste meleaguri, despre oamenii, obiceiurile lor, precum şi mediul peisagistic în care trăiesc.

Vernisajul expoziţiei, organizate sub patronajul AAFR, va avea loc, în prezenţa autorilor, joi 15 noiembrie 2012, ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art” din Piaţa 1 Decembrie 2012. Lucrările vor fi prezentate publicului de criticul de artă Ramona Novicov, iar expoziţia va fi vernisată de către artistul fotograf Ştefan Tóth, care va participa la eveniment şi în calitate de preşedinte al AAFR.

În cadrul vernisajul, va fi lansat Calendarul de biroul al AAFR 2013, editat cu sprijinul celor doi artişi fotografi expozanţi. Momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Cvartetului de Coarde „Varadinum” din Oradea. Publicul orădean va avea posibiliatea de a admira exponatele, până în data de 29 noiembrie 2012, în zilele de lucru, între orele 08:00 – 19:00. Intrarea este gratuită.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4361 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult