Categorized | Sport

Luceafărul Felix performera etapei! FC Bihor a pierdut la Sibiu

Duelul de la distanță al celor două echipe din Bihor prinde din ce în ce mai mult contur. Luceafărul Felix s-a apropiat la doar un punct de FC Bihor, făcând egal cu liderul seriei, Corona Brașov. Din păcate, niciuna dintre echipele din Bihor nu pare a avea forța de a merge în Liga I, păstrând o distanță de 12-13 puncte față de lider.

FC Bihor a fost învinsă sâmbătă în deplasare la Sibiu în etapa a XI-a a Seriei a II-a din Liga a II-a, de echipa locală Voinţa, cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat în penultimul minut al primei reprize, când Ciprian Străuţ l-a surprins pe portarul Andrei Popescu, cu un şut de la 18 metri.

Meciul, slab din punct de vedere tehnico-tactic, nu a oferit prea multe spectatorilor prezenți la joc.

După o primă repriză ternă, FC Bihor  a atacat mai mult în partea a doua, în special în jumătatea secundă a ultimei părți, când a dominat și a stăpânit jocul.

Cum golul egalizator al oaspeţilor nu a mai venit, echipa orădeană a pierdut şi al patrulea joc din actuala ediţie de campionat şi s-a îndepărtat de obiectivul propus, promovarea, rămânând cu 12 puncte, la tot atâtea puncte diferenţă faţă de liderul clasamentului, Corona Braşov.

Egalați în ultimul minut de joc

Luceafărul Felix a avut o prestaţie mult mai bună în confuntarea cu liderul la zi al Seriei a II-a, Corona Braşov, făcând ca distanţa dintre locul 1 şi locul 8 să nu se vadă. Ba mai mult, echipa antrenată de Călin Moldovan a condus de două ori, dar a fost lipsită de şansă şi a fost egalată în minutul 90!

În primele zece minute bihorenii au fost periculoşi la şutul lui C. Roşu de la 25 de metri, scos cu greu de Marc, iar la cornerul care a urmat portarul a ieşit greşit, dar Mintaş nu a reuşit să reia cu capul din apropiere.

Scorul a fost deschis de Zeno Bundea în mintul 17, când a recuperat o minge, a driblat doi adversari şi, de la 15 metri, a şutat plasat în stânga lui Marc (1-0). Din păcate, Bundea s-a accidentat după un duel cu Stere şi a fost schimbat în minutul 29. Braşovenii au încercat să reintre în joc, iar în minutul 36 Marcăş a şutat de la marginea careului în bara din stânga lui Miron.

Corona a avut iniţiativa în primele minute din partea a doua, iar în minutul 64 au fost aproape de egalare. În urma unei lovituri libere din lateral executată de Stere, Stângă a reluat cu capul din 8 metri, Miron a respins în bară şi apoi a reţinut. Braşovenii au protestat la asistent, considerând că mingea ar fi depăşit linia porţii, dar Nicolae Megheşan a rămas inflexibil la decizia luată.

În minutul 73, gazdele se puteau desprinde decisiv, dar Svarczkopf, liber la 7 metri, a întârziat şutul şi a fost blocat. N-au marcat gazdele, au făcut-o oaspeţii prin V. Munteanu, care a punctat cu o lovitură de cap plasată de la 9 metri (1-1).

Ultimele minute au fost dramatice. Luceafărul a forţat din nou, simţind că poate obţine victoria şi a trecut în avantaj la capătul unei faze frumoase: Popescu a pătruns în careu, a pasat pentru Blănaru, care din opt metri a şutat în portar, mingea a ricoşat la Svarczkopf, al cărui şut de la 12 metri a scuturat plasa (2-1).

Corona nu şi-a spus ultimul cuvânt, iar în minutul 90, Stere a şutat din afara careului, Miron a respins şi, Martac, nemarcat în zona careului mic, a trimis în poartă (2-2).

Gazdele s-au aruncat în atac în speranţa unui gol de trei puncte, dar n-au avut şansă în al doilea minut de prelungire când Svarczkopf a şutat de la 25 de metri şi mingea a lovit bara transversală.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4361 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult