Categorized | Social

Consiliul Judeţean, interesat de modernizarea comunicaţiilor în Bihor

Pe linia eforturilor depuse pentru modernizarea administraţie publice locale, la sfârşitul săptămânii trecute, după întâlnirea cu conducerea HP România, Cornel Popa, preşedintele Consiliului judeţean Bihor, a avut o întrevedere cu doi reprezentanţi ai Cisco România cu care a discutat despre posibilitatea extinderii unui sistem mai vechi pentru prevenirea inundaţiilor.

Ionuţ Grădinaru, Territory Business Manager, şi Răzvan Atimatiti, Product Sales Specialist pe arhitectura Collaboration (IP Telephony, Video/Teleprezenţă), au prezentat soluţiile pentru o administraţie publică modernă: telefonie IP, videoconferinţă, informare publică, supraveghere video.

Preşedintelui CJ i-a fost prezentat, ca studiu de caz, implementarea soluţiei de videoconferinţă în cadrul SMURD. De asemenea, au fost expuse modalităţile de implementare ale unui proiect judeţean.

Preşedintele Consiliului judeţean a fost interesat de soluţiile pentru  extinderea unui proiect GIS mai vechi al CJ, „Prevenirea inundaţiilor şi reducerea urmărilor acestora prin asistarea decizională, fundamentată pe sistemul integrat de monitorizare şi informare a judeţului Bihor”, un proiect PHARE din 2005.

Scopul proiectului a fost implementarea unui sistem eficient de comunicaţie (sistemVoIP), care să fie folosit pentru înştiinţarea, avertizarea şi prealarmarea localităţilor din Bihor şi a celor limitrofe frontierei. Prin acest sistem au fost conectate primării din judeţ, partenerii de Proiect şi Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Faţă de un timp iniţial de acţionare de 2-6 ore, prin acest sistem, timpul s-a redus la 15-30 de minute. Datorită resurselor financiare limitate, în cadrul proiectului, au fost conectate numai 30 de primării, din zone cu risc de inundaţii mare.

„Am dori să extindem sistemul la toate cele o sută de primării ale judeţului.

Pe lângă eficienţa în avertizarea şi alertarea localităţilor, utilizarea sistemului ar aduce costuri mai mici de comunicare, implicit, reducerea facturilor telefonice în toate unităţile.”

consideră preşedintele Cornel Popa.

Cisco Systems, Inc., corporaţie multinaţională cu sediul în California (SUA), este lider mondial în reţele de comunicaţii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult