Categorized | Social

Consiliul Judeţean, interesat de modernizarea comunicaţiilor în Bihor

Pe linia eforturilor depuse pentru modernizarea administraţie publice locale, la sfârşitul săptămânii trecute, după întâlnirea cu conducerea HP România, Cornel Popa, preşedintele Consiliului judeţean Bihor, a avut o întrevedere cu doi reprezentanţi ai Cisco România cu care a discutat despre posibilitatea extinderii unui sistem mai vechi pentru prevenirea inundaţiilor.

Ionuţ Grădinaru, Territory Business Manager, şi Răzvan Atimatiti, Product Sales Specialist pe arhitectura Collaboration (IP Telephony, Video/Teleprezenţă), au prezentat soluţiile pentru o administraţie publică modernă: telefonie IP, videoconferinţă, informare publică, supraveghere video.

Preşedintelui CJ i-a fost prezentat, ca studiu de caz, implementarea soluţiei de videoconferinţă în cadrul SMURD. De asemenea, au fost expuse modalităţile de implementare ale unui proiect judeţean.

Preşedintele Consiliului judeţean a fost interesat de soluţiile pentru  extinderea unui proiect GIS mai vechi al CJ, „Prevenirea inundaţiilor şi reducerea urmărilor acestora prin asistarea decizională, fundamentată pe sistemul integrat de monitorizare şi informare a judeţului Bihor”, un proiect PHARE din 2005.

Scopul proiectului a fost implementarea unui sistem eficient de comunicaţie (sistemVoIP), care să fie folosit pentru înştiinţarea, avertizarea şi prealarmarea localităţilor din Bihor şi a celor limitrofe frontierei. Prin acest sistem au fost conectate primării din judeţ, partenerii de Proiect şi Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Faţă de un timp iniţial de acţionare de 2-6 ore, prin acest sistem, timpul s-a redus la 15-30 de minute. Datorită resurselor financiare limitate, în cadrul proiectului, au fost conectate numai 30 de primării, din zone cu risc de inundaţii mare.

„Am dori să extindem sistemul la toate cele o sută de primării ale judeţului.

Pe lângă eficienţa în avertizarea şi alertarea localităţilor, utilizarea sistemului ar aduce costuri mai mici de comunicare, implicit, reducerea facturilor telefonice în toate unităţile.”

consideră preşedintele Cornel Popa.

Cisco Systems, Inc., corporaţie multinaţională cu sediul în California (SUA), este lider mondial în reţele de comunicaţii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult