Categorized | Social

Studenta Larisa Lucan premiată la o conferinţă internaţională în Polonia

La sfârşitul lunii trecute, la Universitatea Rzeszow din Polonia, a avut loc Conferinţa Studenţească Internaţională „3rd International Student Scientific Conference Human – Nutrition – Environment” la care au participat, cu mai multe lucrări, şi studenţi ai Universităţii din Oradea.

Din partea Facultăţii de Protecţia Mediului, Departamentul Ingineria Produselor Alimentare şi Departamentul Zootehnie şi Agroturism, au participat trei cadre didactice – şef lucrări dr. ing. Timar Adrian, şef lucrări dr. ing. Ruska Laszlo şi şef lucrări dr. Alin Teuşdea şi patru studenţi – Larisa Lucan, Anişoara Banda, Cristina Stimuţ şi Corina Filip care au prezentat lucrări ştiinţifice elaborate sub îndrumarea unor cadre didactice din facultate.

În cadrul conferinţei, pentru cele mai bune lucrări au fost acordate şi premii. Câştigătoarea locului I a fost desemnată orădeanca Larisa Lucan, studentă în anul IV la Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, cu lucrarea „Colour image analysis of browning process on fruits and vegetables”, lucrare realizată în colaborare cu Bianca Stanca şi Milan Zetocha, sub îndrumarea şefului de lucrări dr. fiz. Alin Teuşdea.

Premiul special a fost obţinut de o altă studentă de la Oradea, Anişoara Camelia Banda, din anul IV la Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, care a prezentat lucrarea „Bio preserved  croissant” sub îndrumarea şefilor de lucrări dr. ing. Ruska Laszlo şi dr. ing. Adrian Timar.

În cadrul conferinţei, Adrian Timar a susţinut o prezentare despre Universitatea din Oradea, Alin Teuşdea a susţinut două prelegeri în care au fost prezentate aplicaţii în domeniul alimentar.

Cadrele didactice orădene au avut discuţii preliminare referitoare la colaborări viitoare în cadrul programelor europene. O astfel de colaborare se va concretiza într-un workshopul organizat de Universitatea din Oradea anul viitor, în aprilie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult