Categorized | Social

Studenta Larisa Lucan premiată la o conferinţă internaţională în Polonia

La sfârşitul lunii trecute, la Universitatea Rzeszow din Polonia, a avut loc Conferinţa Studenţească Internaţională „3rd International Student Scientific Conference Human – Nutrition – Environment” la care au participat, cu mai multe lucrări, şi studenţi ai Universităţii din Oradea.

Din partea Facultăţii de Protecţia Mediului, Departamentul Ingineria Produselor Alimentare şi Departamentul Zootehnie şi Agroturism, au participat trei cadre didactice – şef lucrări dr. ing. Timar Adrian, şef lucrări dr. ing. Ruska Laszlo şi şef lucrări dr. Alin Teuşdea şi patru studenţi – Larisa Lucan, Anişoara Banda, Cristina Stimuţ şi Corina Filip care au prezentat lucrări ştiinţifice elaborate sub îndrumarea unor cadre didactice din facultate.

În cadrul conferinţei, pentru cele mai bune lucrări au fost acordate şi premii. Câştigătoarea locului I a fost desemnată orădeanca Larisa Lucan, studentă în anul IV la Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, cu lucrarea „Colour image analysis of browning process on fruits and vegetables”, lucrare realizată în colaborare cu Bianca Stanca şi Milan Zetocha, sub îndrumarea şefului de lucrări dr. fiz. Alin Teuşdea.

Premiul special a fost obţinut de o altă studentă de la Oradea, Anişoara Camelia Banda, din anul IV la Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, care a prezentat lucrarea „Bio preserved  croissant” sub îndrumarea şefilor de lucrări dr. ing. Ruska Laszlo şi dr. ing. Adrian Timar.

În cadrul conferinţei, Adrian Timar a susţinut o prezentare despre Universitatea din Oradea, Alin Teuşdea a susţinut două prelegeri în care au fost prezentate aplicaţii în domeniul alimentar.

Cadrele didactice orădene au avut discuţii preliminare referitoare la colaborări viitoare în cadrul programelor europene. O astfel de colaborare se va concretiza într-un workshopul organizat de Universitatea din Oradea anul viitor, în aprilie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult