Categorized | Social

Studenţii de la Drept, sfătuiţi pe ce drum să apuce după finalizarea studiilor

Asociaţia europeană a studenţilor în drept (ELSA Oradea) a organizat la finalul săptămânii, în Sala Festivă a Facultăţii de Drept din Oradea un seminar care a avut ca scop formarea și îmbunătățirea anumitor concepții despre posibilele profesii din domeniul dreptului pentru care absolvenţii ar putea opta.

Seminarul „Perspective juridice – Discover Yourself” a avut în vedere oferirea de cunoştinţe practice în vederea orientării profesionale a viitorilor absolvenţi ai facultăţii de drept, familiarizarea studenţilor cu noi termeni din domeniul juridic și asimilarea acestora, îndrumarea actualilor și viitorilor studenți spre alegerea profesiei potrivite, precum și oportunităţile și dificultăţile pe care juriștii le întâmpină după absolvirea studiilor, dar și pe parcursul carierei.

Printre participanţii la seminar s-au aflat şi seniorii ELSA Oradea, respectiv foşti absolvenţi ce au activat în cadrul organizaţiei, care au vorbit despre actuala lor ocupaţie şi modul în care studierea stiinţei dreptului precum şi statutul de membru al Asociaţiei Europene a Studenţilor în Drept le-a influenţat cariera.

Invitaţii evenimentului au fost Cristian Monenci, judecător Tribunalul Bihor, avocaţii Mircea Ursuţa, prodecan al Baroului Bihor, Conf.univ.dr. Cristian Miheş, directorul Departamentului de Drept şi Stiinţe Administrative din cadrul Universităţii din Oradea, Diana Geambaşu notar public, auditorul de justiţie Natalia Gherman, Ioan Herlea, practician în insolvenţă, dar şi reprezentanţi din domenii conexe celui juridic, respectiv expert Resurse Umane, Ligia Oala şi Călin Păcurar, antreprenor în domeniul  transporturilor de persoane.

ELSA (The European Law Students` Association) este cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la drept şi a tinerilor jurişti. Este prezentă în 42 de ţări europene, în cadrul a peste 300 de universităţi, reunind peste 30.000 de membri.

ELSA Oradea reprezintă al treilea nivel de structură al organizaţiei după ELSA Internaţional, respectiv ELSA România şi funcţionează în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult