Categorized | Social

Studenţii de la Drept, sfătuiţi pe ce drum să apuce după finalizarea studiilor

Asociaţia europeană a studenţilor în drept (ELSA Oradea) a organizat la finalul săptămânii, în Sala Festivă a Facultăţii de Drept din Oradea un seminar care a avut ca scop formarea și îmbunătățirea anumitor concepții despre posibilele profesii din domeniul dreptului pentru care absolvenţii ar putea opta.

Seminarul „Perspective juridice – Discover Yourself” a avut în vedere oferirea de cunoştinţe practice în vederea orientării profesionale a viitorilor absolvenţi ai facultăţii de drept, familiarizarea studenţilor cu noi termeni din domeniul juridic și asimilarea acestora, îndrumarea actualilor și viitorilor studenți spre alegerea profesiei potrivite, precum și oportunităţile și dificultăţile pe care juriștii le întâmpină după absolvirea studiilor, dar și pe parcursul carierei.

Printre participanţii la seminar s-au aflat şi seniorii ELSA Oradea, respectiv foşti absolvenţi ce au activat în cadrul organizaţiei, care au vorbit despre actuala lor ocupaţie şi modul în care studierea stiinţei dreptului precum şi statutul de membru al Asociaţiei Europene a Studenţilor în Drept le-a influenţat cariera.

Invitaţii evenimentului au fost Cristian Monenci, judecător Tribunalul Bihor, avocaţii Mircea Ursuţa, prodecan al Baroului Bihor, Conf.univ.dr. Cristian Miheş, directorul Departamentului de Drept şi Stiinţe Administrative din cadrul Universităţii din Oradea, Diana Geambaşu notar public, auditorul de justiţie Natalia Gherman, Ioan Herlea, practician în insolvenţă, dar şi reprezentanţi din domenii conexe celui juridic, respectiv expert Resurse Umane, Ligia Oala şi Călin Păcurar, antreprenor în domeniul  transporturilor de persoane.

ELSA (The European Law Students` Association) este cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la drept şi a tinerilor jurişti. Este prezentă în 42 de ţări europene, în cadrul a peste 300 de universităţi, reunind peste 30.000 de membri.

ELSA Oradea reprezintă al treilea nivel de structură al organizaţiei după ELSA Internaţional, respectiv ELSA România şi funcţionează în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult