Categorized | Social

A început amenajarea în zona fostului pod de pe Leonardo da Vinci

Săptămâna aceasta, Primăria Oradea a predat constructorului S.C. Drumuri Orășenești S.A, amplasamentul Adona III (tronson care se întinde de la str. Gh. Asachi până la fostul pod de pe str. Leonardo da Vinci, care s-a demolat) în vederea începerii lucrărilor de amenajare a zonei de locuit.

Momentan, se pregătește șantierul de lucru, urmând ca apoi să înceapă efectiv lucrările. Conform municipalităţii, se va continua drumul de acces între cele două străzi, de-a lungul pârâului intubat şi va fi reamenajată zona de locuinţe situată de-o parte şi de alta.

Investiţia presupune amenajarea părţii carosabile, realizarea a 111 locuri de parcare, amenajarea de alei, spaţii verzi, trotuare (702 mp), execuţia reţelelor de canalizare meteorică, canalizare pluvială, dar şi a reţelelor de iluminat public.

Valoarea contractului de lucrări este de peste 1,1 milioane lei (+TVA), iar durata de execuţie este de  6 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

În urma intubării Pârâului Adona, Primăria Oradea a început în primăvara acestui an ample lucrări de amenajare a zonei Adona.

Lucrările se executa în patru etape, fiecare corespunzătoare unui tronson al pârâului.

Astfel, până în acest moment s-a finalizat etapa I (tronsonul de la Aleea Salca la podul de pe str. Nojoridului) și etapa II (tronsonul de la podul de pe str. Nojoridului până pe strada nou creată, care face legătura cu Gh. Asachi), realizându-se, pentru locatarii din zonă, aproximativ 350 de parcări de domiciliu.

Urmează ca la finalizarea tuturor etapelor prevăzute (IV), locuitorii din această parte a orașului să se poată bucura de o zonă de locuit corespunzătoare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult