Categorized | Social

Centrul de zi pentru bolnavii cu scleroză multiplă a fost inaugurat

Săptămâna s-a încheiat cu un eveniment fericit pentru Oradea. Vorbim aici de inaugurarea Centrul de zi pentru bolnavii cu scleroză multiplă, obiectiv care a fost reabilitat, modernizat şi extins pe bani europeni.

La eveniment au luat parte primarul Ilie Bolojan, Marcel Boloș – secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, consilierul local Florica Cherecheș, reprezentanții Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional 2007-2013, ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord Vest şi membrii ai Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

În deschiderea evenimentului a avul loc slujba de sfințire a clădirii, oficiată de episcopul Sofronie Drincec.

Centrul de zi pentru bolnavii cu scleroză multiplă a fost deschis în 1994, iar în prezent deserveşte 370 de bolnavi veniţi din tot judeţul Bihor.

„Astăzi avem o dublă bucurie, în primul rând pentru că finalizăm o investiţie pe domeniul social, iar apoi pentru că ne aflăm la un început de drum în ceea ce priveşte colaborarea dintre Primăria Oradea şi Biserica Ortodoxă, care va prelua în îngrijire acest centru de bolnavi.

Mulţumesc Episcopiei Ortodoxe, mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest proiect, respectiv Agenţiei de Dezvoltare Nord Vest, Ministerului Dezvoltării, consilierului Florica Cherecheş, care în calitatea sa de preşedintă a Comisiei sociale a propulsat pentru implementare o serie de proiecte foarte importante pe domeniul social”

a spus primarul Ilie Bolojan.

În încheiere, secretarul de stat Marcel Boloş a precizat:

„Mă bucur să vad că proiectele la care am lucrat, acum prind viaţă. Mulţumesc întregii mele echipe, în calitate de fost director al Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională”.

Lucrările au presupus reabilitarea şi modernizarea pe o perioadă de 12 luni a unei suprafeţe de 904,19 metri pătraţi, proiectul având o valoare de peste 3 milioane de lei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Centrul de zi pentru bolnavii cu scleroză multiplă a fost inaugurat”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] OradeaPress Alte stiri:Bolnavii de SM din Alba au un Centru de Informare şi ConsiliereGala […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult