Categorized | Social

Specialişti din mai multe ţări, discută la Oradea despre Urologie şi Ginecologie

Hotelul Internaţional din Băile Felix, este gazda oficială a celei de-a doua ediții a Conferinței Internaționale de Urologie, Ginecologie și Uroginecologie – Urogyn 2012. Evenimentul reuneşte specialişti din ţară şi din străinătate care îşi propun să înveţe unii de la alţii cum să îşi ajute mai eficient pacienţii.

După ce timp de trei zile, în Clinica de urologie a Spitalului Municipal „Dr Gavril Curteanu” au avut loc 21 de operaţii în uroginecologie (prolaps urogenital, fistule, incontinenţă urinară), folosindu-se metode moderne de reconstrucţie a zonei din punct de vedere anatomic şi fiziologic (prin aşa-numitele operaţii cu bandelete – una dintre tehnicile folosite de dr. Bumbu, care se utilizează şi la nivel internaţional), vineri a avut loc şi deschiderea oficială a celei de-a doua ediții a Urogyn 2012, reunind în acest fel cunoştinţele practice cu cele teoretice.

La conferinţă au participat, alături de medicul Gheorghe Bumbu, şi Bela Szabo de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Petre Brătilă de la Spitalul Euroclinic din Bucureşti, Laurean Pop – managerul Spitalului Municipal „Dr Gavril Curteanu”, Carmen Pantiş – preşedintele Colegiului Medicilor din Bihor.

Printre invitaţi s-au numărat şi medici din străinătate: Maurizio Bologna – profesor la Facultatea de Medicină şi Chirurgie a Universităţii din Roma „Tor Vergata” Italia, Ottavio De Cobelli de la Institutul European de Oncologie şi Cristian Câmpean – urolog care îşi desfăşoara activitatea, şi este membru al asociaţiei urologilor din SUA.

Parteneriat cu italienii

Preşedinte al conferinţei a fost Ioanel Sinescu – rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti iar președinte de onoare Florin Stamatian – medic primar la Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean Cluj-Napoca.

„Pentru prima dată în ţară, la această conferinţă se întâlnesc urologi şi ginecologi care îşi propun să lucreze împreună. Pe parcursul celor două zile, cât vor dura lucrările, îmi doresc să îmbinăm utilul cu plăcutul şi să învăţăm lucruri noi care să ne fie folositoare în activitatea noastră”

a spus, în deschiderea conferinţei, medicul Gheorghe Bumbu.

De o părere asemănătoare a fost şi Szabo Bela care a spus că

„spre deosebire de situaţia de la începuturi, când rolul medicinei era să salvete vieţi, astăzi ne interesează şi calitatea acesteia. Tocmai de aceea, o supraspecializare care uneşte urologia cu ginecologia era mai mult decât necesară, multe dintre afecţiunii cu care se confruntă pacienţii având un teren comun”.

La finalul discuţiilor, medicul Gheorghe Bumbu şi Maurizio Bologna au semnat un acord de parteneriat între Societatea de Uroginecologie din cadrul Asociaţiei Române de Urologie şi Associazione Italiana di Urologia Ginecologica e del Pavimento Pelvico.

În cele dou zile, cât va dura conferinţa, vor fi abordate teme variate, precum patologia prostatei, incontinența urinară, prolapsul urogenital, urodinamica, fistulele urogenitale, tehnici minim invazive în chirurgia urologică și ginecologică, litiaza urinară sau vezica hiperactivă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult