Categorized | Cultură

„CUPLUtoniu” a luat cele mai multe premii la Festivalul Interetnic de Teatru

Duminică, după o săptămână plină cu spectacole de teatru de calitate, s-a tras cortina peste Festivalul Interetnic de Teatru de la Oradea. Ca semn de mulţumire şi de recunoaştere a eforturilor artiştilor, cei mai buni dintre participanţi au fost premiaţi.

Juriul festivalului a fost format din: Forgách András – scriitor, traducător, scenarist (preşedinte), Darvay Nagy Adrienne – istoric de teatru, scriitor, teatrolog, consilier în arta teatrală, Ştefan Iordănescu – regizor, consilier artistic, Zsehránszky István – jurnalist, redactor, critic de teatru şi András Lóránt – actor, coregraf, regizor.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar: Olga Török pentru rolul „Jamie” din spectacolul CUPLUtoniu – Furiile & Marele război prezentat de Teatrul German de Stat Timişoara.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar:  Szakács László pentru rolul „Petur” din spectacolul Banul Bánk prezentat de Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal:  Blénessy Enikő pentru rolul „Femeia” din spectacolul CUPLUtoniu – Furiile & Marele război prezentat de Teatrul German de Stat Timişoara.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Kardos M. Róbert  pentru rolul „Urgentino” din spectacolul Scene dintr-o execuţie prezentat de Teatrul Szigligeti din Oradea.

Premiul pentru cea mai bună scenografie: Velica Panduru pentru spectacolul CUPLUtoniu – Furiile & Marele război.

Premiul pentru cea mai bună regie: Bocsárdi László pentru spectacolul Banul Bánk prezentat de Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe.

Premii speciale

Premiul special acordat de reviste Várad şi Erdélyi Riport: Dimény Levente pentru rolul „Suffici” din spectacolul Scene dintr-o execuţie  prezentat de Teatrul Szigligeti din Oradea.

Premiul special acordat de Radio România Redacţia Minorităţi: spectacolul Beznă de mină (regia: Sebestyén Aba).

Premiul special acordat de Episcopia Reformată de pe lângă Piatra Craiului: Barabás Árpád pentru rolul „Harpagon” din spectacolul Avarul prezentat de Teatrul Tomcsa Sándor, Odoreheiu Secuiesc.

Premiul special acordat de  agenţia de turism Atlantis Travel: Sebestyén  Aba pentru rolul „Grumio” din spectacolul Îmblânzirea scorpiei  prezentat de Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania „Tompa Miklós” şi pentru regia spectacolului BEZNĂ DE MINĂ prezentat de Studioul Yorick şi Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania Tompa Miklós.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult