Categorized | Cultură

„CUPLUtoniu” a luat cele mai multe premii la Festivalul Interetnic de Teatru

Duminică, după o săptămână plină cu spectacole de teatru de calitate, s-a tras cortina peste Festivalul Interetnic de Teatru de la Oradea. Ca semn de mulţumire şi de recunoaştere a eforturilor artiştilor, cei mai buni dintre participanţi au fost premiaţi.

Juriul festivalului a fost format din: Forgách András – scriitor, traducător, scenarist (preşedinte), Darvay Nagy Adrienne – istoric de teatru, scriitor, teatrolog, consilier în arta teatrală, Ştefan Iordănescu – regizor, consilier artistic, Zsehránszky István – jurnalist, redactor, critic de teatru şi András Lóránt – actor, coregraf, regizor.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar: Olga Török pentru rolul „Jamie” din spectacolul CUPLUtoniu – Furiile & Marele război prezentat de Teatrul German de Stat Timişoara.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar:  Szakács László pentru rolul „Petur” din spectacolul Banul Bánk prezentat de Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal:  Blénessy Enikő pentru rolul „Femeia” din spectacolul CUPLUtoniu – Furiile & Marele război prezentat de Teatrul German de Stat Timişoara.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Kardos M. Róbert  pentru rolul „Urgentino” din spectacolul Scene dintr-o execuţie prezentat de Teatrul Szigligeti din Oradea.

Premiul pentru cea mai bună scenografie: Velica Panduru pentru spectacolul CUPLUtoniu – Furiile & Marele război.

Premiul pentru cea mai bună regie: Bocsárdi László pentru spectacolul Banul Bánk prezentat de Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe.

Premii speciale

Premiul special acordat de reviste Várad şi Erdélyi Riport: Dimény Levente pentru rolul „Suffici” din spectacolul Scene dintr-o execuţie  prezentat de Teatrul Szigligeti din Oradea.

Premiul special acordat de Radio România Redacţia Minorităţi: spectacolul Beznă de mină (regia: Sebestyén Aba).

Premiul special acordat de Episcopia Reformată de pe lângă Piatra Craiului: Barabás Árpád pentru rolul „Harpagon” din spectacolul Avarul prezentat de Teatrul Tomcsa Sándor, Odoreheiu Secuiesc.

Premiul special acordat de  agenţia de turism Atlantis Travel: Sebestyén  Aba pentru rolul „Grumio” din spectacolul Îmblânzirea scorpiei  prezentat de Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania „Tompa Miklós” şi pentru regia spectacolului BEZNĂ DE MINĂ prezentat de Studioul Yorick şi Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania Tompa Miklós.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult