Categorized | Social

Lampioane pentru comemorarea victimelor accidentelor rutiere

Asociaţia Română pentru Protejarea şi Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimentele Rutiere în parteneriat cu Primăria Oradea au organizat marţi, 20 noiembrie 2012, în faţa Teatrului Regina Maria din Oradea, o ceremonie de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, aducând un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa pe şoselele din ţară.

În cadrul evenimentului au fost aprinse şi lansate câteva zeci de lampioane zburătoare. Scopul acestei ceremonii a fost de a atrage atenţia populaţiei asupra numărului mare de accidente rutiere, precum şi asupra consecinţelor pe care acestea le au în rândul familiilor îndurerate.

Jari Wanda, preşedinta Asociaţiei Române pentru Protejarea şi Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimentele Rutiere spune că prin acest eveniment s-a dorit să se aducă un omagiu persoanelor care au decedat în urma acestor tragice evenimente, care în ultimii 20 de ani au ucis peste 60.000 de persoane în România.

Un semnal de alarmă a fost tras de Lidia Jurca, mama celor două surori gemene, victime ale unui accident rutier petrecut în Oradea, anul trecut pe 11 iunie.

„Toţi părinţii care trec prin ce trec eu să-şi aducă aminte de copii sau de cei dragi lor a căror inimă azi nu mai bate.

Recomand deasemenea poliţiştilor să oprească mai multe persoane în trafic. Îi rog să se gândească că au şi ei copii”

a declarat Lidia Jurcă.

Comisarul şef Claudiu Ciuclea de la Poliţia Rutieră a prezentat un scurt bilanţ al accidentelor soldate cu victime în Oradea.

Astfel, de la începutul anului în curs, la nivelul judeţului au avut loc 194 de accidente grave soldate cu 45 de morţi şi 184 de răniţi grav.

Principalele cauze ale accidentelor sunt viteza, indisciplina pietonilor şi neacordarea priorităţii.

Evenimentul s-a încheiat cu înălţarea la cer a mai multor lampioane în memoria victimelor, lansare făcută de elevii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult