Categorized | Social

Lampioane pentru comemorarea victimelor accidentelor rutiere

Asociaţia Română pentru Protejarea şi Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimentele Rutiere în parteneriat cu Primăria Oradea au organizat marţi, 20 noiembrie 2012, în faţa Teatrului Regina Maria din Oradea, o ceremonie de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, aducând un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa pe şoselele din ţară.

În cadrul evenimentului au fost aprinse şi lansate câteva zeci de lampioane zburătoare. Scopul acestei ceremonii a fost de a atrage atenţia populaţiei asupra numărului mare de accidente rutiere, precum şi asupra consecinţelor pe care acestea le au în rândul familiilor îndurerate.

Jari Wanda, preşedinta Asociaţiei Române pentru Protejarea şi Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimentele Rutiere spune că prin acest eveniment s-a dorit să se aducă un omagiu persoanelor care au decedat în urma acestor tragice evenimente, care în ultimii 20 de ani au ucis peste 60.000 de persoane în România.

Un semnal de alarmă a fost tras de Lidia Jurca, mama celor două surori gemene, victime ale unui accident rutier petrecut în Oradea, anul trecut pe 11 iunie.

„Toţi părinţii care trec prin ce trec eu să-şi aducă aminte de copii sau de cei dragi lor a căror inimă azi nu mai bate.

Recomand deasemenea poliţiştilor să oprească mai multe persoane în trafic. Îi rog să se gândească că au şi ei copii”

a declarat Lidia Jurcă.

Comisarul şef Claudiu Ciuclea de la Poliţia Rutieră a prezentat un scurt bilanţ al accidentelor soldate cu victime în Oradea.

Astfel, de la începutul anului în curs, la nivelul judeţului au avut loc 194 de accidente grave soldate cu 45 de morţi şi 184 de răniţi grav.

Principalele cauze ale accidentelor sunt viteza, indisciplina pietonilor şi neacordarea priorităţii.

Evenimentul s-a încheiat cu înălţarea la cer a mai multor lampioane în memoria victimelor, lansare făcută de elevii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult