Categorized | Social

Snopit în bătaie de „miliţienii” din Bihor, un orădean şi-a câştigat dreptatea la CEDO

România trebuie să plătească, potrivit unei decizii a Curţii Europene pentru Drepturile Omului, despăgubiri de peste 14 mii de euro unui orădean care a acuzat poliţiştii că l-au agresat după ce l-au ridicat din locuinţa lui.

Gheorghe Ghiurău, a fost ridicat de agenţi ai forţelor speciale de intervenţie ale Inspectoratului de Poliţie Bihor, la 27 noiembrie 2006, pentru a fi dus în faţa unui procuror la Cluj-Napoca, fiind acuzat că dădea telefoane de ameninţare unui cetăţean din Cluj-Napoca.

În plângerea de la CEDO, Ghiurău susţine că a fost luat în custodie şi bătut până şi-a pierdut cunoştinţa, de poliţişti pe drumul până la Cluj, în timp ce versiunea poliţiştilor este că acestuia i s-a făcut rău şi ar fi suferit o criză de epilepsie.

Epilepsie cu vânătăi făcute de baston

El a fost dus la un spital din Huedin şi apoi transferat la urgenţă, în Cluj-Napoca.

Reclamantul mai spune, la Huedin, că a fost din nou bătut de poliţişti, în prezenţa avocatului său care a şi depus mărturie în acest sens.

În raportul Institutului de Medicină Legală Bihor, emis în data de 28 noiembrie 2006, s-a consemnat că reclamantul avea vânătăi şi zgârieturi pe abdomen şi pe şolduri, răni care ar fi putut fi provocate, cu o zi în urmă, prin lovituri cu un obiect contondent.

CEDO a decis săptămâna aceasta că, în acest caz, a fost încălcată Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi a stabilit ca Gheorghe Ghiurău să primească 9.750 de euro, cu titlul de prejudiciu moral, şi 4.398 de euro – cheltuieli de judecată.

Banii, bineînţeles, nu îi vor achita „miliţienii”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult