Categorized | Social

Era şi cazul! Primăria construieşte alte două centre sociale în Oradea

Dacă la nivel naţional Oradea era cunoscută ca o zonă în care bisericile apar ca ciupercile după ploaie (şi ocupă, după bunul plac, spaţiul verde) în timp ce centrele sociale nu sunt prea numeroase, municipalitatea încearcă să schimbe lucrurile construind două noi centre sociale, pe strada Iuliu Maniu şi pe Eftimie Murgu.

Primăria prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională are în curs de implementare în Oradea, două proiecte importante, respectiv Centrul social cu destinație multifuncțională DIGNITAS Oradea și Centrul social cu destinație multifuncțională Candeo Oradea.

Primul este situat pe str. Iuliu Maniu, nr. 20, se întinde pe 692 de metri pătraţi construiţi şi 400 de metri pătraţi spaţiu exterior, iar al doilea este situat pe str. Eftimie Murgu, nr. 9 şi se întinde pe o suprafaţă de 990 de metri pătraţi construiţi şi 483 de metri pătraţi – spaţiu exterior.

Execuţia la cele două centre a început acum 6 săptămâni, iar stadiul de realizare în acest moment este de aproximativ 40%.

În total, de serviciile celor două centre vor beneficia peste 70 de persoane aflate în nevoie.

„Cele două centre vor oferi: găzduire pe perioade determinate, consiliere psihologică, asistenţă medicală, suport şi asistenţă, educaţie specială, inserţie profesională şi suport pentru asigurarea unei vieţi independente”

se precizează într-un comunicat al municipalităţii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult