Categorized | Sanatate

Votaţi ştreangul!

Îmi amintesc că într-o carte citită în urmă cu ceva ani, cineva povestea că în ultimele zile de viaţă, Mircea Eliade avea impresia că o forţă superioară tuturor încerca să îi comunice ceva prin diferite simboluri şi gesturi care aveau loc în jurul lui. Exact în acelaşi fel, am impresia că o forţă superioară, încearcă să le transmită orădenilor că indiferent pe cine vor pune ştampila de vot, tot la ştreang vor ajunge, adică, tot la fel de bine o vor duce, ca înainte.

Ceasul rău, pisica neagră, cifra 13! Unul dintre tramvaiele care se plimbă prin Oradea face cea mai proastă reclamă cu putinţă celor care au plătit-o. Tramvaiul cu pricina are lipit pe el un poster mare cu USL-iştii care le cer orădenilor votul, la mijlocul lui aflându-se o funie care dă impresia de spânzurătoare.

Dacă priveşti tramvaiul din faţă, în ochiul spânzurătorii intră „catindatul” Valeriu Boieriu iar dacă îl priveşti din spate, în ştreang intră „catindatul” Ioan Cupşa. Ilie Bolojan, Florica Cherecheş şi Sonia Drăghici par a fi scăpat de spânzurătoare.

Din punctul meu de vedere, imaginea USL-iştilor pe eşafod ar putea fi înlocuită cu una a ARD-iştilor, a UDMR-iştilor sau a tuturor celorlalţi politicieni aflaţi în campanie electorală.

Problema o constituie însă faptul că ştreangul nu pare a fi un semn pentru politicienii bihoreni, în marea lor majoritate roşii în obrăjori sau cu cefe late, ci un semn pentru orădenii care sunt chemaţi pe 9 decembrie să voteze.

Pe cine să pună ştampila, că tot cu ştreangul se vor alege!

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4324 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult