Categorized | Cultură

Miercuri avem „Scripcarul pe acoperiş” la Teatrul Regina Maria

Orădenii care nu au văzut încă „Scripcarul pe acoperiş” o vor putea face pe tot parcursul stagiunii prezente, începând de miercuri, 28 noiembrie, de la ora 18:00. Spectacolul, realizat după adaptarea povestirii lui Shalom Aleichem s-a bucurat de un real succes în România, participând la numeroase festivaluri şi obţinând o serie de premii şi nominalizări.

Teatrului Regina Maria va relua spectacolului care a cunoscut cel mai răsunător succes pe scena orădeană, „Scripcarul pe acoperiş” de Shalom Aleichem, în regia artistică a lui Korcsmaros Gyorgy.

Spectacolul se va juca în Sala Mare a Teatrului, miercuri, 28 noiembrie de la ora 18:00. Vestea bună este că spectacolul va putea fi urmărit pe tot parcursul Stagiunii prezente.

De la premiera din 1964, de pe Broadway, piesa a cunoscut nenumărate adaptări, înregistrând un succes fulminant atât în rândul publicului, cât şi în aprecierea criticilor, fiind cunoscută ca unul dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpurile.

Despre piesă, în întîlnirea pe care actorul Richard Balint a avut-o cu publicul la Biblioteca Universităţii din Oradea, a spus:

„Mi-a plăcut în mod deosebit această piesă pentru că mi-a dat ocazia să mă exprim şi altfel ca actor. Mi-a dat ocazia să cânt şi acest lucru nu se întâmplă în prea multe spectacole”.

„Scripcarul pe acoperiş” s-a bucurat de un real succes, participând la numeroase festivaluri şi obţinând o serie de premii şi nominalizări:

– Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă” – Teatrul de Opereta Ion Dacian – Bucureşti, noiembrie 2011;
– Festivalul Multicultural Internaţional „Fără Bariere” – Teatrul de Nord Satu Mare – Satu Mare, mai 2012;
– Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier” – Teatrul Municipal Baia Mare – Baia Mare, mai 2002;

– Nominalizare la Gala Premiilor UNITER – Cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Ioana Dragoş-Gajdo;
– Nominalizare la Gala Premiilor UNITER – Cea mai bună scenografie – Vioara Bara;
– Premiul special al Juriului, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012 – Richard Balint;
– Premiul pentru Cel mai bun coregraf, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012 – András Loránd;
– Nominalizare la Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012: Richard Balint;
– Nominalizare la Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012: Ioana Dragoş-Gajdo;
– Nominalizare la Premiul pentru Cel mai bun scenograf, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012 – Vioara Bara.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult