Categorized | Cultură

Miercuri avem „Scripcarul pe acoperiş” la Teatrul Regina Maria

Orădenii care nu au văzut încă „Scripcarul pe acoperiş” o vor putea face pe tot parcursul stagiunii prezente, începând de miercuri, 28 noiembrie, de la ora 18:00. Spectacolul, realizat după adaptarea povestirii lui Shalom Aleichem s-a bucurat de un real succes în România, participând la numeroase festivaluri şi obţinând o serie de premii şi nominalizări.

Teatrului Regina Maria va relua spectacolului care a cunoscut cel mai răsunător succes pe scena orădeană, „Scripcarul pe acoperiş” de Shalom Aleichem, în regia artistică a lui Korcsmaros Gyorgy.

Spectacolul se va juca în Sala Mare a Teatrului, miercuri, 28 noiembrie de la ora 18:00. Vestea bună este că spectacolul va putea fi urmărit pe tot parcursul Stagiunii prezente.

De la premiera din 1964, de pe Broadway, piesa a cunoscut nenumărate adaptări, înregistrând un succes fulminant atât în rândul publicului, cât şi în aprecierea criticilor, fiind cunoscută ca unul dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpurile.

Despre piesă, în întîlnirea pe care actorul Richard Balint a avut-o cu publicul la Biblioteca Universităţii din Oradea, a spus:

„Mi-a plăcut în mod deosebit această piesă pentru că mi-a dat ocazia să mă exprim şi altfel ca actor. Mi-a dat ocazia să cânt şi acest lucru nu se întâmplă în prea multe spectacole”.

„Scripcarul pe acoperiş” s-a bucurat de un real succes, participând la numeroase festivaluri şi obţinând o serie de premii şi nominalizări:

– Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă” – Teatrul de Opereta Ion Dacian – Bucureşti, noiembrie 2011;
– Festivalul Multicultural Internaţional „Fără Bariere” – Teatrul de Nord Satu Mare – Satu Mare, mai 2012;
– Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier” – Teatrul Municipal Baia Mare – Baia Mare, mai 2002;

– Nominalizare la Gala Premiilor UNITER – Cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Ioana Dragoş-Gajdo;
– Nominalizare la Gala Premiilor UNITER – Cea mai bună scenografie – Vioara Bara;
– Premiul special al Juriului, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012 – Richard Balint;
– Premiul pentru Cel mai bun coregraf, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012 – András Loránd;
– Nominalizare la Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012: Richard Balint;
– Nominalizare la Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012: Ioana Dragoş-Gajdo;
– Nominalizare la Premiul pentru Cel mai bun scenograf, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012 – Vioara Bara.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult