Categorized | Educatie

Fasole cu ciolan de Ziua Naţională

Orădenii vor avea posibilitatea să guste din nou din tradiţionala fasole cu ciolan, preparată în bucătăria Garnizoanei Oradea, cu ocazia Zile Naţionale. Tot pe 1 decembrie, la ora 10:00 vor fi depuse jerbe de flori la statuia lui Mihai Viteazul.

Directorul Casei de Cultură a Municipiului, Flavius Bunoiu a susținut marţi, 27 noiembrie, o conferință de presă în care a prezentat evenimentele de la sfârşitul acestui an.

Astfel, cu ocazia Zilei Naționale a României programul va începe la ora 10:00 și va cuprinde depuneri de jerbe de flori la statuia voievodului Mihai Viteazul, manifestări artistice, dar și servirea tradiționalei „fasole cu ciolan”, preparată în bucătăria Garnizoanei Oradea.

Crăciunul va fi pregătit încă din 16 decembrie, când, de la ora 19:00, va avea loc la Teatrul Regina Maria concertul Ioan Bocsa și Ansamblul de Muzică Tradițională Icoane „Colinde și cântece rituale din Transilvania”.

Înaintea Sărbătorii Crăciunului, pe 24 decembrie, la ora 10:00, Moș Crăciun va sosi pentru cei mici în Gara Oradea, pregătit cu pachete cu dulciuri.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult