Categorized | Social

Centrul de Cazare Temporară de pe strada Octavian Goga a fost inaugurat

Miercuri, 28 noiembrie, a avut loc inaugurarea Centrul de Cazare Temporară nr. 1, centru modernizat şi extins prin intermediul unui proiect finanțat prin fonduri europene. În noul imobil sunt 19 apartamente cu 1 cameră, 10 apartamente cu 2 camere, toate dotate cu baie și bucătărie proprie.

La eveniment au luat parte viceprimarul Ovidiu Mureșan, consilierul local Florica Cherecheș, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională Marius Moş precum și reprezentanții Administrației Imobiliare Oradea.

În deschiderea evenimentului a avut loc prezentarea proiectului, cu detalii legate de această investiție majoră a municipalității. Lucrările de construcție a Centrului de Cazare Temporară nr. 1 au fost începute în luna iunie a anului 2011, iar în urma lor administrația locală poate asigura un loc de cazare modern și util, la standarde europene.

Detaliile tehnice legate de construcția centrului au fost prezentate de către viceprimarul Mureșan, care a menționat că în urma reabilitării, în centrul de cazare temporară sunt 19 apartamente cu 1 cameră, 10 apartamente cu 2 camere, toate dotate cu baie și bucătărie proprie, o cameră de consiliere, un atelier de creație, un birou administrator, o cameră tehnică, spații comune și depozite pentru cărucioare și biciclete.

Pentru spațiile nou create au fost refăcute instalațiile interioare, pentru încălzirea apei vor fi folosite panouri solare, asigurându-se astfel și un consum de energie redus.

De asemenea, în cadrul evenimentului de inaugurare s-a amintit și despre faptul că a început execuția lucrărilor pentru celelalte două centre de cazare temporară,  2 și 3 din Oradea, astfel că de anul viitor municipalitatea va putea oferi un număr mult mai mare de spaţii de cazare pentru familiile aflate în zona de risc social.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4273 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult