Categorized | Social

Centrul de Cazare Temporară de pe strada Octavian Goga a fost inaugurat

Miercuri, 28 noiembrie, a avut loc inaugurarea Centrul de Cazare Temporară nr. 1, centru modernizat şi extins prin intermediul unui proiect finanțat prin fonduri europene. În noul imobil sunt 19 apartamente cu 1 cameră, 10 apartamente cu 2 camere, toate dotate cu baie și bucătărie proprie.

La eveniment au luat parte viceprimarul Ovidiu Mureșan, consilierul local Florica Cherecheș, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională Marius Moş precum și reprezentanții Administrației Imobiliare Oradea.

În deschiderea evenimentului a avut loc prezentarea proiectului, cu detalii legate de această investiție majoră a municipalității. Lucrările de construcție a Centrului de Cazare Temporară nr. 1 au fost începute în luna iunie a anului 2011, iar în urma lor administrația locală poate asigura un loc de cazare modern și util, la standarde europene.

Detaliile tehnice legate de construcția centrului au fost prezentate de către viceprimarul Mureșan, care a menționat că în urma reabilitării, în centrul de cazare temporară sunt 19 apartamente cu 1 cameră, 10 apartamente cu 2 camere, toate dotate cu baie și bucătărie proprie, o cameră de consiliere, un atelier de creație, un birou administrator, o cameră tehnică, spații comune și depozite pentru cărucioare și biciclete.

Pentru spațiile nou create au fost refăcute instalațiile interioare, pentru încălzirea apei vor fi folosite panouri solare, asigurându-se astfel și un consum de energie redus.

De asemenea, în cadrul evenimentului de inaugurare s-a amintit și despre faptul că a început execuția lucrărilor pentru celelalte două centre de cazare temporară,  2 și 3 din Oradea, astfel că de anul viitor municipalitatea va putea oferi un număr mult mai mare de spaţii de cazare pentru familiile aflate în zona de risc social.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4248 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult