Categorized | Social

Centrul de Cazare Temporară de pe strada Octavian Goga a fost inaugurat

Miercuri, 28 noiembrie, a avut loc inaugurarea Centrul de Cazare Temporară nr. 1, centru modernizat şi extins prin intermediul unui proiect finanțat prin fonduri europene. În noul imobil sunt 19 apartamente cu 1 cameră, 10 apartamente cu 2 camere, toate dotate cu baie și bucătărie proprie.

La eveniment au luat parte viceprimarul Ovidiu Mureșan, consilierul local Florica Cherecheș, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională Marius Moş precum și reprezentanții Administrației Imobiliare Oradea.

În deschiderea evenimentului a avut loc prezentarea proiectului, cu detalii legate de această investiție majoră a municipalității. Lucrările de construcție a Centrului de Cazare Temporară nr. 1 au fost începute în luna iunie a anului 2011, iar în urma lor administrația locală poate asigura un loc de cazare modern și util, la standarde europene.

Detaliile tehnice legate de construcția centrului au fost prezentate de către viceprimarul Mureșan, care a menționat că în urma reabilitării, în centrul de cazare temporară sunt 19 apartamente cu 1 cameră, 10 apartamente cu 2 camere, toate dotate cu baie și bucătărie proprie, o cameră de consiliere, un atelier de creație, un birou administrator, o cameră tehnică, spații comune și depozite pentru cărucioare și biciclete.

Pentru spațiile nou create au fost refăcute instalațiile interioare, pentru încălzirea apei vor fi folosite panouri solare, asigurându-se astfel și un consum de energie redus.

De asemenea, în cadrul evenimentului de inaugurare s-a amintit și despre faptul că a început execuția lucrărilor pentru celelalte două centre de cazare temporară,  2 și 3 din Oradea, astfel că de anul viitor municipalitatea va putea oferi un număr mult mai mare de spaţii de cazare pentru familiile aflate în zona de risc social.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult