Categorized | Social

Centrul de Cazare Temporară de pe strada Octavian Goga a fost inaugurat

Miercuri, 28 noiembrie, a avut loc inaugurarea Centrul de Cazare Temporară nr. 1, centru modernizat şi extins prin intermediul unui proiect finanțat prin fonduri europene. În noul imobil sunt 19 apartamente cu 1 cameră, 10 apartamente cu 2 camere, toate dotate cu baie și bucătărie proprie.

La eveniment au luat parte viceprimarul Ovidiu Mureșan, consilierul local Florica Cherecheș, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională Marius Moş precum și reprezentanții Administrației Imobiliare Oradea.

În deschiderea evenimentului a avut loc prezentarea proiectului, cu detalii legate de această investiție majoră a municipalității. Lucrările de construcție a Centrului de Cazare Temporară nr. 1 au fost începute în luna iunie a anului 2011, iar în urma lor administrația locală poate asigura un loc de cazare modern și util, la standarde europene.

Detaliile tehnice legate de construcția centrului au fost prezentate de către viceprimarul Mureșan, care a menționat că în urma reabilitării, în centrul de cazare temporară sunt 19 apartamente cu 1 cameră, 10 apartamente cu 2 camere, toate dotate cu baie și bucătărie proprie, o cameră de consiliere, un atelier de creație, un birou administrator, o cameră tehnică, spații comune și depozite pentru cărucioare și biciclete.

Pentru spațiile nou create au fost refăcute instalațiile interioare, pentru încălzirea apei vor fi folosite panouri solare, asigurându-se astfel și un consum de energie redus.

De asemenea, în cadrul evenimentului de inaugurare s-a amintit și despre faptul că a început execuția lucrărilor pentru celelalte două centre de cazare temporară,  2 și 3 din Oradea, astfel că de anul viitor municipalitatea va putea oferi un număr mult mai mare de spaţii de cazare pentru familiile aflate în zona de risc social.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult