Categorized | Social

Inimi sensibile. Au adunat fructe şi legume pentru copiii cu boli terminale

În perioada 26-29 noiembrie la Școala Generală Nr. 11 din Oradea s-a desfășurat „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, un eveniment care a avut ca scop sensibilizarea elevilor și a cadrele didactice cu privire la situația dificilă în care se află copiii cu boli terminale. În activitate s-au implicat 350 de elevi voluntari şi 30 de cadre didactice din școală care au colectat peste 700  de kg de fructe si legume pentru beneficiarii Hospice.

Un efect al crizei economice care a lovit România, este vulnerabilitatea persoanelor care suferă de boli incurabile, o categorie de persoane care se confruntă cu un cumul de probleme: medicale, sociale, emoţionale, financiare, familiale, spirituale.

Pacienţii cu boli incurabile cheltuie mare parte din veniturile lor şi ale familiilor lor pe medicamente, rămânând astfel cu foarte puţine resurse pentru viaţa lor de zi cu zi. Lipsa resurselor financiare înseamnă lipsa de alimente care implicit duce la o înrăutăţire a simptomelor bolii şi poate chiar la scurtarea vieţii în cazul bolnavilor de cancer.

Pentru a-i ajuta pe cei care luptă cu boală, Fundaţia Comunia împreună cu elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Oradea, au oferit Fundaţiei Hospice Emanuel, pachete generoase de produse alimentare constând în peste 700 de kilograme de fructe şi legume pentru beneficiarii Hospice.

„Noi, personalul de la Hospice Emanuel, ne-am bucurat enorm să vedem că inimile copiilor au fost sensibile si deschise, atunci când au fost îndemnaţi să-i ajute pe cei aflaţi în suferinţă.

Mulţumim d-nei profesoare Ilisei Tereza coordonatoarea acestei activități și d-nei director Adelina Iacob, cadrelor didactice care s-au implicat activ cât şi elevilor de la Şcoala Gimnazială nr.11 Oradea, pentru că au înţeles că viaţa înseamnă şi implicare socială reuşind astfel să privească dincolo de propriile lor nevoi”

se afirmă într-un comunicat remis presei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult