Categorized | Social

Inimi sensibile. Au adunat fructe şi legume pentru copiii cu boli terminale

În perioada 26-29 noiembrie la Școala Generală Nr. 11 din Oradea s-a desfășurat „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, un eveniment care a avut ca scop sensibilizarea elevilor și a cadrele didactice cu privire la situația dificilă în care se află copiii cu boli terminale. În activitate s-au implicat 350 de elevi voluntari şi 30 de cadre didactice din școală care au colectat peste 700  de kg de fructe si legume pentru beneficiarii Hospice.

Un efect al crizei economice care a lovit România, este vulnerabilitatea persoanelor care suferă de boli incurabile, o categorie de persoane care se confruntă cu un cumul de probleme: medicale, sociale, emoţionale, financiare, familiale, spirituale.

Pacienţii cu boli incurabile cheltuie mare parte din veniturile lor şi ale familiilor lor pe medicamente, rămânând astfel cu foarte puţine resurse pentru viaţa lor de zi cu zi. Lipsa resurselor financiare înseamnă lipsa de alimente care implicit duce la o înrăutăţire a simptomelor bolii şi poate chiar la scurtarea vieţii în cazul bolnavilor de cancer.

Pentru a-i ajuta pe cei care luptă cu boală, Fundaţia Comunia împreună cu elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Oradea, au oferit Fundaţiei Hospice Emanuel, pachete generoase de produse alimentare constând în peste 700 de kilograme de fructe şi legume pentru beneficiarii Hospice.

„Noi, personalul de la Hospice Emanuel, ne-am bucurat enorm să vedem că inimile copiilor au fost sensibile si deschise, atunci când au fost îndemnaţi să-i ajute pe cei aflaţi în suferinţă.

Mulţumim d-nei profesoare Ilisei Tereza coordonatoarea acestei activități și d-nei director Adelina Iacob, cadrelor didactice care s-au implicat activ cât şi elevilor de la Şcoala Gimnazială nr.11 Oradea, pentru că au înţeles că viaţa înseamnă şi implicare socială reuşind astfel să privească dincolo de propriile lor nevoi”

se afirmă într-un comunicat remis presei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult