Categorized | Oradea

Bătaie mare la ciolan! 71 de candidaţi pe 13 colegii, în Bihor

Pentru alegerile de pe 9 decembrie, în judeţul Bihor au fost tipărite 1 milion 120 de mii de buletine de vot, fiecare alegător, urmând să primească câte două buletine de vot, unul pentru Senat şi altul pentru Camera Deputaţilor.

Conform Biroului Electoral Judeţean, în cursa pentru un scaun de parlamentar de Bihor s-au înscris 71 de candidaţi pentru cele nouă colegii de deputaţi şi patru de senatori. Din cei 71 de candidaţi, 49 s-au înscris la aceste alegeri pentru Camera Deputaţilor şi 22 pentru Senat.

Secţiile de votare din Bihor sunt supravegheate de cinci mii de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Peste 505 mii de bihoreni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne, în Bihor fiind amenajate 650 de secţii de votare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult