Categorized | Social

Protest la OTL. Au promis şi acum le răspund angajaţilor: la anu!

Aproximativ 25 de angajaţi ai societăţii Oradea Transport Local au protestat marţi, 4 decembrie, în faţa unităţii împotriva conducerii, care nu ar fi respectat Contractul Colectiv de Muncă.

Principala nemulţumire a angajaţilor era legată de nerespectarea unui aliniat din contractul încheiat cu OTL, în care se specificau creşteri salariale.

„Contractul, semnat în această vară, prevede la art. 63, aliniatul 3, creşteri salariale pe lunile octombrie şi noiembrie, care nu au fost respectate”

a declarat Virgil Mînzu, liderul sindicatului Transloc.

Într-o informare elaborată de nemulţumiţi se precizează că „în lunile octombrie – noiembrie 2012 părţile semnatare ale CCM la nivel de societate trebuiau să negocieze o creştere salarială al cărei cuantum trebuia să fie între 2% şi 10%, în funcţie de posibilităţile financiare ale societăţii. Această creştere salarială trebuia aplicată tuturor salariaţilor membri sau nemembri de sindicat”.

„Am trimis mai multe adrese către conducerea OTL, dar singura la care  s-a răspuns a fost sesizarea în legătură cu protestele pe care le organizăm.

Ne-au transmis că ne convoacă la discuţii pe 10 decembrie. Este târziu”

a adăugat Mînzu.

„Bugeul de venituri şi cheltuieli nu mai face posibilă o majorare în acest an. Pentru anul viitor nu avem stabilit încă un buget.

Legea bugetului naţional spune că societăţile cu capital de stat aşa cum suntem noi pot să dea o majorare de salariu în acest an de cel mult cât este indicele de creştere economică, care în acest an este în jur de 5%”

spune Ioan Purge, directorul economic la OTL

Sindicaliştii sunt decişi să protesteze în fiecare zi până vineri, pe ture, între orele 11:00 şi 16:00, manifestarea fiind aprobată de Primărie.

Totuşi, şoferii şi vatmani nu protestează în timpul serviciului, ci înainte sau după ce au ieşit din tură, pentru a nu afecta transportul în comun.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult