Categorized | Social

Protest la OTL. Au promis şi acum le răspund angajaţilor: la anu!

Aproximativ 25 de angajaţi ai societăţii Oradea Transport Local au protestat marţi, 4 decembrie, în faţa unităţii împotriva conducerii, care nu ar fi respectat Contractul Colectiv de Muncă.

Principala nemulţumire a angajaţilor era legată de nerespectarea unui aliniat din contractul încheiat cu OTL, în care se specificau creşteri salariale.

„Contractul, semnat în această vară, prevede la art. 63, aliniatul 3, creşteri salariale pe lunile octombrie şi noiembrie, care nu au fost respectate”

a declarat Virgil Mînzu, liderul sindicatului Transloc.

Într-o informare elaborată de nemulţumiţi se precizează că „în lunile octombrie – noiembrie 2012 părţile semnatare ale CCM la nivel de societate trebuiau să negocieze o creştere salarială al cărei cuantum trebuia să fie între 2% şi 10%, în funcţie de posibilităţile financiare ale societăţii. Această creştere salarială trebuia aplicată tuturor salariaţilor membri sau nemembri de sindicat”.

„Am trimis mai multe adrese către conducerea OTL, dar singura la care  s-a răspuns a fost sesizarea în legătură cu protestele pe care le organizăm.

Ne-au transmis că ne convoacă la discuţii pe 10 decembrie. Este târziu”

a adăugat Mînzu.

„Bugeul de venituri şi cheltuieli nu mai face posibilă o majorare în acest an. Pentru anul viitor nu avem stabilit încă un buget.

Legea bugetului naţional spune că societăţile cu capital de stat aşa cum suntem noi pot să dea o majorare de salariu în acest an de cel mult cât este indicele de creştere economică, care în acest an este în jur de 5%”

spune Ioan Purge, directorul economic la OTL

Sindicaliştii sunt decişi să protesteze în fiecare zi până vineri, pe ture, între orele 11:00 şi 16:00, manifestarea fiind aprobată de Primărie.

Totuşi, şoferii şi vatmani nu protestează în timpul serviciului, ci înainte sau după ce au ieşit din tură, pentru a nu afecta transportul în comun.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult