Categorized | Social

Lucrări de infrastructură importante, în Oradea

După ce la sfârşitul săptămânii trecute a fost inaugurat noul Centru Oncologic, miercuri, 5 decembrie, municipalitatea a făcut o scurtă prezentarea în teren a lucrărilor de infrastructură care se desfăşoară în acestă perioadă şi a stadiului în care acestea se află. A fost prezentate stadiul lucrărilor de la drumul militar dintre str. Traian Blajovici și str. Armatei Române, reabilitarea drumului Uzinal 2 şi a peste o sută de parcări în zona Bulevardul Ştefan cel Mare – Mehedinți

Prima oprire în teren a fost făcută pe drumul militar dintre str. Traian Blajoviciși str. Armatei Române.

„Scopul realizării acestui drum este decongestionarea și fluidizarea traficului rutier în zona Universității și Cimitirului Municipal. Totodată, aici dorim să amenajăm un parc în suprafață de aproximativ un hectar, care să poată fi folosit ca spațiu de relaxare atât de elevii de la Colegiul „Partenie Cosma”

cât și de studenții care frecventează în mod obișnuit această zonă”, a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Strada este prevăzută cu două benzi de circulație și are o lungime de 750 m. Totodată, pe partea dreaptă – sensul de mers dinspre str. Traian Blajovici spre str. Universității s-a amenajat un trotuar.

Primăria a amenajat aici 111 locuri de parcare. Lucrările au inclus și realizarea canalizării pluviale pentru preluarea apelor meteorice cu descărcare în pârâul Peța.

Lucrările începute în luna octombrie a  acestui an au fost  executate de firma S.C. Selina SRL.

 „Pe partea unde există deja lampadarele, pe malul Pârâului Peța vom amenaja anul viitor o pistă de biciclete. De asemenea, la mijlocul distanței dintre str. Armatei Române și Traian Blajovici se dorește realizarea unei pasarele, care să asigure un acces mult mai facil spre str. Octavian Goga, str. Vlădeasa”

a mai precizat Mircea Mălan.

Drumul Uzinal II reamenajat în proporție de 50%

În cadrul aceleeaşi conferințe, Mircea Mălan a vorbit şi despre modul în care se reabilitează Drumul Uzinal II. Lucrările au început în această vară, la sfârșitul lunii august și au o durată de execuție de 6 luni. Firma executantă este S.C. Selina.

„Proiectul de reabilitare a acestui drum prevede extinderea părții carosabile, dar și amenajarea a 286 locuri de parcare între UAMT și S.C. SIMCOR S.A.

În acest moment, lucrările sunt executate în proporție de mai bine de jumătate, atât din punct de vedere al suprafeței, cât și al valorii. Sunt sigur, că reabilitarea acestui drum va contribui la dezvoltarea zonei industriale.

Practic, acest drum iese în sensul giratoriu de pe str. Borșului și se unifică cu drumul uzinal I, paralel cu linia de tramvai. Drumul face legătura și cu str. Crângului, iar cei care vor veni din str. Matei Corvin nu vor mai trebui să intre pe str. Transilvaniei, lucru care va fluidiza evident traficul”

a spus viceprimarul Mircea Mălan.

100 de parcări pentru locuitorii zonei Bulevardul Stefan cel Mare – Mehedinți

O altă lucrare finalizată de administrația locală și prezentată miercuri a fost amenajarea parcării de reședință din zona de blocuri B-dul Ștefan ce Mare – Mehedinți.

„Lucrările începute aici în luna octombrie s-au finalizat cu amenajarea, pentru locuitorii din zonă, a 103 locuri de parcare. Lucrările executate au cuprins și reabilitarea trotuarelor și a aleilor dintre blocuri.

Am încercat, ca lucrările de asfaltare să nu afecteze copacii, care există între aceste blocuri și mă bucur că am reușit acest lucru”

a spus viceprimarul municipiului, Mircea Mălan.

În ceea ce privește colectarea apelor meteorice, aceasta este asigurată prin pantele longitudinale și transversale ale platfomei, prin gurile de scurgere care conduc aceste ape prin racorduri colectoare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult