Categorized | Social

Acuzați de crimă, avocatul și profesoara din Oradea au fost reținuți în Elveția

Avocatul orădean Cosmin Moraru şi soţia sa, Pazurik Erika Krisztina, profesoară la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, daţi dispăruţi săptămâna trecută de poliție, au fost reținuți în weekend în Elveția. Cei doi sunt acuzați că că au ucis-o pe mama tinerei, și apoi au fugit de la fața locului.

Sesizarea privind dispariţia celor doi soţi a fost făcută iniţial de o cunoştinţă a avocatului, căreia acesta îi lăsase cheile, cerându-i să schimbe gresia şi să tencuiască locuinţa. Ulterior, părinţii avocatului au confirmat fuga celor doi, speriaţi că acesta i-a căutat, luni, extrem de agitat, pretinzând că trebuie să plece, deoarece este urmărit şi îi aşteaptă pe el şi pe soţia sa 30 de ani de închisoare. Sursele citate au afirmat că echipaje de poliţişti şi procurori au făcut primele cercetări în acest caz, găsind urme de sânge în locuinţa tinerilor.

„A fost constituit un dosar în care procurorii, împreună cu ofiţeri ai Poliţiei Bihor, verifică indiciile şi informaţiile existente cu privire la dispariţia de la domiciliu a avocatului Cosmin Moraru, a soţiei şi a soacrei sale.

Nu putem confirma sau infirma săvârşirea unor fapte de violenţă, conexe presupuselor dispariţii, procedurile judiciare şi verificările necesare stabilirii faptelor fiind în curs de desfăşurare”

declara joi, 6 decembrie procurorul Tiberiu Sigheartau, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea (CAO).

Imediat după dispariția suspecților, poliţiştii au audiat mai mulţi martori, vecini ai avocatului, care l-ar fi văzut pe acesta înainte de dispariţie, cu urme de sânge pe haine şi cărând în spate un sac

Reținuți în Elveția

Sâmbătă, într-un comunicat dat publicității de Parchetul de pe lângă CAO, se afirmă, printre altele, că învinuiţii au fost localizaţi şi reţinuţi de autorităţile judiciare elveţiene și că „pe baza indiciilor existente”, procurorii au dispus, în data de 6 decembrie 2012, începerea urmăririi penale împotriva celor doi pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

„Faţă de posibilitatea ca învinuiţii să fi părăsit teritoriul României, au fost emise şi mandate europene de arestare, respectiv de urmărire internaţională. Învinuiţii au fost localizaţi şi reţinuţi de autorităţile judiciare elveţiene, fiind derulate procedurile legale de punere în executare a mandatului european de arestare emis”

se precizează în comunicatul CAO.

Cosmin Moraru este avocat în Baroul Bihor din 1999, iar soţia acestuia, Krisztina, este profesoară la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, unde nu a mai fost văzută de luni.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult