Categorized | Social

Acuzați de crimă, avocatul și profesoara din Oradea au fost reținuți în Elveția

Avocatul orădean Cosmin Moraru şi soţia sa, Pazurik Erika Krisztina, profesoară la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, daţi dispăruţi săptămâna trecută de poliție, au fost reținuți în weekend în Elveția. Cei doi sunt acuzați că că au ucis-o pe mama tinerei, și apoi au fugit de la fața locului.

Sesizarea privind dispariţia celor doi soţi a fost făcută iniţial de o cunoştinţă a avocatului, căreia acesta îi lăsase cheile, cerându-i să schimbe gresia şi să tencuiască locuinţa. Ulterior, părinţii avocatului au confirmat fuga celor doi, speriaţi că acesta i-a căutat, luni, extrem de agitat, pretinzând că trebuie să plece, deoarece este urmărit şi îi aşteaptă pe el şi pe soţia sa 30 de ani de închisoare. Sursele citate au afirmat că echipaje de poliţişti şi procurori au făcut primele cercetări în acest caz, găsind urme de sânge în locuinţa tinerilor.

„A fost constituit un dosar în care procurorii, împreună cu ofiţeri ai Poliţiei Bihor, verifică indiciile şi informaţiile existente cu privire la dispariţia de la domiciliu a avocatului Cosmin Moraru, a soţiei şi a soacrei sale.

Nu putem confirma sau infirma săvârşirea unor fapte de violenţă, conexe presupuselor dispariţii, procedurile judiciare şi verificările necesare stabilirii faptelor fiind în curs de desfăşurare”

declara joi, 6 decembrie procurorul Tiberiu Sigheartau, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea (CAO).

Imediat după dispariția suspecților, poliţiştii au audiat mai mulţi martori, vecini ai avocatului, care l-ar fi văzut pe acesta înainte de dispariţie, cu urme de sânge pe haine şi cărând în spate un sac

Reținuți în Elveția

Sâmbătă, într-un comunicat dat publicității de Parchetul de pe lângă CAO, se afirmă, printre altele, că învinuiţii au fost localizaţi şi reţinuţi de autorităţile judiciare elveţiene și că „pe baza indiciilor existente”, procurorii au dispus, în data de 6 decembrie 2012, începerea urmăririi penale împotriva celor doi pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

„Faţă de posibilitatea ca învinuiţii să fi părăsit teritoriul României, au fost emise şi mandate europene de arestare, respectiv de urmărire internaţională. Învinuiţii au fost localizaţi şi reţinuţi de autorităţile judiciare elveţiene, fiind derulate procedurile legale de punere în executare a mandatului european de arestare emis”

se precizează în comunicatul CAO.

Cosmin Moraru este avocat în Baroul Bihor din 1999, iar soţia acestuia, Krisztina, este profesoară la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, unde nu a mai fost văzută de luni.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult