Categorized | Social

Premii pentru medicii care au ajuns la 70 de ani şi care şi-au dedicat viaţa salvării altor vieţi

Colegiul Medicilor Bihor a premiat miercuri, 13 decembrie 2012, în semn de respect pentru cele 70 de primăveri împlinite, 16 medici din judeţ. Festivitatea a avut loc la Hotelul Hilton din Oradea, la ea participând personalităţi medicale importante din mediul locală.

Evenimentul a început, la ora 12:00, cu un recital de colinde al elevilor din clasele XI şi XII de la Liceul de Artă. Printre invitaţii speciali, s-au numărat urologul Gheorghe Bumbu, neurochirurgul Dumitru Mohan, doctorul Monica Vaida – preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Bihor, geneticianul Marius Bembea, medicul legist Gabriel Mihalache şi ginecologul Adrian Judea.

„Au trecut deja zece ani de când acest obicei s-a încetăţenit şi sperăm ca reprezentanţii colegiului să nu renunţe niciodată la el şi să devină tradiţie”

a spus, neurochirurgul Dumitru Mohan, fost preşedinte al Colegiului Medicilor Bihor.

De o părere asemănătoare a fost şi doctorul Gheorghe Bumbu care a ţinut să sublinieze importanţa evenimentului.

„Este un gest minim de decenţă şi recunoştinţă pentru colegii noştri, oameni care şi-au dedicat întreaga viaţă salvării altor vieţi”

a punctat Bumbu.

Înainte de a trece la premiere, medicii au ţinut un moment de reculegere în memoria doctorilor Mircea Romanescu şi Constantin Mihele care au trecut în nefiinţă în acest an, la onorabila vârstă de 70 de ani.

Cele 16 diplome de excelenţă (alături de câte un tablou oferit de Liceul de Artă şi 200 de lei de persoană), au fost înmânate de preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, Carmen Pantiş.

Au fost premiaţi doctorii Elena Ardeleanu, Ioan Gheorghe Bochiş, Eva Bodiss, Ioan Bălaj, Ioan Chirla, Luciana Florea, Ghiţă Savu, Eva Izsak, Maria Iudita Judea, Ioan Matiuţă, Gheorghe Nemeş, Lucian Dan Pinta, Laura Pop, Maria Porumb, Ilona Pusztai şi Vasile Vlăduţ.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă festivă la care au fost invitaţi toţi cei sărbătoriţi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult