Categorized | Social

Spitalul din Băile Felix NU şi-a bătut joc de donaţia lui Mihai Neşu!

Astăzi, în jurul orei 10:00, în presa naţională au apărut informaţii cum că donaţia făcută de fotbalistul Mihai Neşu ar „putrezi” în curtea Spitalui de Recuperare din Băile Felix, din cauza unor neînţelegeri dintre directorul administrativ si directorul medical. Peste doar câteva ore, managerul Spitalul a dat o dezminţire în care afirmă că articolele donate sunt în stare bună şi că se aşteaptă doar semnătura fundaţiei fotbalistului.

Informaţia care a făcut înconjurul internetului a apărut mai întâi pe un site de mondenităţi, fiind apoi preluată (aşa cum se obişnuieşte pe platformele „giganţilor” media, străine de cuvântul profesionalism, fără o documentare minimă) de Realitatea, sub titlul: „SCANDALOS! Un spital din Băile Felix ŞI-A BĂTUT JOC de DONAŢIA lui Mihai Neşu”.

La doar câteva ore de la postarea materialului în care se suţinea că „din cauza unor neînţelegeri între directorul administrativ şi directorul medical, donaţia lui Neşu a rămas în cutii, în curtea instituţiei”, şi că un apropiat al fostului fotbalist (probabil o sursă fantomă, introdusă în material ca să dea o aparenţă de credibilitate „aşa-zisei” ştiri) ar fi declarat că Neşu este foarte supărat, conducerea Spitalului de Recuperare din Băile Felix a remis un comunicat în care precizează că

„Legea nr 32/1994 privind sponsorizarea, impune obligarea încheierii unui contract de sponsorizare în formă scrisă.

Acest contract este necesar pentru efectuarea înregistrărilor contabile specifice instituţiilor publice cu privire la patrimoniu.

Am solicitat în mai multe rânduri să procedăm la semnarea contractului de sponsorizare dar din motive necunoscute nouă, aceste demersuri au rămas fără rezultat”.

Mai mult, conform aceleeaşi surse, în perioada mai – octombrie 2012 s-au efectuat lucrări de amenajare a parcului de la una din secţiile din Băile 1 Mai, lucrări în cadrul cărora era prevăzută şi montarea porţilor de fotbal şi panourilor donate, dar acestea nu au fost montate pentru că reprezentanţii fundaţiei lui Mihai Neşu nu au semnat actul de donaţie.

„Urmează ca după întocmirea formalităţilor impuse de legislaţie să se materializeze şi acest aspect. Până atunci, au fost şi vor fi în continuare depozitate în condiţii corespunzătoare în încinta unităţii, la fel ca până acum”

se precizează în comunicatul semnat de managerul Spitalului, Ramona Suciu.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult