Categorized | Cultură

Kiwanis va serba excelența la Filarmonica de Stat Oradea

Iubitorii de muzică de calitate care vor să dea o mână de ajutor tinerelor talente din Bihor o pot face marţi, 18 decembrie, în cadrul unui eveniment organizat în Sala Filarmonicii de Stat Oradea. Printre invitați se vor afla și Catarina şi Theodore Coresi, câștigători a numeroase premii internaționale.

Concertul de caritate „Împreună Sărbătorim Excelenţa” are ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinirea tinerilor talentaţi din municipiul Oradea. Evenimentul va începe la ora 17:00 și este organizat de cluburile Kiwanis Art şi Kiwanis Varadinum în colaborare cu Facultatea de Arte, Departamentul Muzică de la Universitatea din Oradea cu sprijinul companiei Plexus Services Romania.

Invitaţiile se găsesc la organizatorii Kiwanis Art şi Kiwanis Varadinum, la casa de bilete a Teatrului Regina Maria şi la casa de bilete a Filarmonicii de Stat precum şi la faţa locului, înaintea concertului, începând cu ora 16:00.  Costul unei invitaţii este de 50 lei.

În cadrul concertului vor cânta și viitoarele talente pentru care se strâng banii: Olah Boglarka (vioară), Cristina Lehaci (marimbă), Viktor Iosif (contratenor), Ferenczi Orsolya (soprană), Nicolae Mihăilă (pian), Robert Bede (tenor), Lăcrimioara Deac (voce), Maria Tempfli (soprană) şi Andrada Ciupeiu (vioară).

Alături de aceștia, la spectacol mai colaborează: Eva Costin (vioară), Varadi Henrietta (pian), Jambor Elisabeta (pian), Bozsodi Beata (violoncel), Corul și Orchestra Facultăţii de Arte.

Printre invitați se vor număra Catarina şi Theodore Coresi, câștigători a numeroase premii şi apariţii pe cele mai importante scene ale lumii.

Soprana Catarina Coresi Lal, doctor în muzică, a interpretat fragmente din operele Norma şi Machbeth sub bagheta lui Rinaldo Muratori în concertul omagial, cu ocazia înscăunării Papei Benedict al-XVI-lea. Din 2005 este solista companiei autonome de opera Vienna Opera Company şi din 2011 a companiei de operetă Johann Strauss Operette Wien.

Basul Theodore Coresi este și el doctor în muzică și a avut onoarea de a cânta în prezenţa Sanctităţii Sale, Papa Ioan Paul al-II-lea, la reşedinţa estivală a acestuia, Castel Gandolfo. A înfiinţat trupa de operă Vienna Opera Company pe care o conduce şi în prezent. Din 1987 este membru al Societăţii de Muzică şi Teatru din Viena și conferenţiar universitar la Facultatea de Arte a Universității din Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult