Categorized | Cultură

Kiwanis va serba excelența la Filarmonica de Stat Oradea

Iubitorii de muzică de calitate care vor să dea o mână de ajutor tinerelor talente din Bihor o pot face marţi, 18 decembrie, în cadrul unui eveniment organizat în Sala Filarmonicii de Stat Oradea. Printre invitați se vor afla și Catarina şi Theodore Coresi, câștigători a numeroase premii internaționale.

Concertul de caritate „Împreună Sărbătorim Excelenţa” are ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinirea tinerilor talentaţi din municipiul Oradea. Evenimentul va începe la ora 17:00 și este organizat de cluburile Kiwanis Art şi Kiwanis Varadinum în colaborare cu Facultatea de Arte, Departamentul Muzică de la Universitatea din Oradea cu sprijinul companiei Plexus Services Romania.

Invitaţiile se găsesc la organizatorii Kiwanis Art şi Kiwanis Varadinum, la casa de bilete a Teatrului Regina Maria şi la casa de bilete a Filarmonicii de Stat precum şi la faţa locului, înaintea concertului, începând cu ora 16:00.  Costul unei invitaţii este de 50 lei.

În cadrul concertului vor cânta și viitoarele talente pentru care se strâng banii: Olah Boglarka (vioară), Cristina Lehaci (marimbă), Viktor Iosif (contratenor), Ferenczi Orsolya (soprană), Nicolae Mihăilă (pian), Robert Bede (tenor), Lăcrimioara Deac (voce), Maria Tempfli (soprană) şi Andrada Ciupeiu (vioară).

Alături de aceștia, la spectacol mai colaborează: Eva Costin (vioară), Varadi Henrietta (pian), Jambor Elisabeta (pian), Bozsodi Beata (violoncel), Corul și Orchestra Facultăţii de Arte.

Printre invitați se vor număra Catarina şi Theodore Coresi, câștigători a numeroase premii şi apariţii pe cele mai importante scene ale lumii.

Soprana Catarina Coresi Lal, doctor în muzică, a interpretat fragmente din operele Norma şi Machbeth sub bagheta lui Rinaldo Muratori în concertul omagial, cu ocazia înscăunării Papei Benedict al-XVI-lea. Din 2005 este solista companiei autonome de opera Vienna Opera Company şi din 2011 a companiei de operetă Johann Strauss Operette Wien.

Basul Theodore Coresi este și el doctor în muzică și a avut onoarea de a cânta în prezenţa Sanctităţii Sale, Papa Ioan Paul al-II-lea, la reşedinţa estivală a acestuia, Castel Gandolfo. A înfiinţat trupa de operă Vienna Opera Company pe care o conduce şi în prezent. Din 1987 este membru al Societăţii de Muzică şi Teatru din Viena și conferenţiar universitar la Facultatea de Arte a Universității din Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult