Categorized | Social

Au daruit şi au devenit parte a Miracolului Craciunului

Campania Umanitara Piticot „Dăruieste de Craciun” a fost un succes, gratie elevilor de la Liceul Don Orione, Scoala Gimnaziala nr. 16 si Liceul Teoretic „Aurel Lazar”, dar si a angajatilor de la Faist Mekatronic, Editura Aquila’93 si Prietenii Veseliei, care au inteles ca a face bine fara sa astepti vreo recompensa este adevarata bucurie a Sarbatorilor de iarna.

Elevii si salariatii s-au mobilizat si au strans zeci de cutii cu cadouri pentru copiii saraci sau foarte grav bolnavi de care se ocupa Asociatia Piticot. Fie ca au fost impresionati de povestile dramatice ale beneficiarilor Asociatiei, fie ca si-au dorit sa fie mai buni in preajma Sarbatorilor, acestia au contribuit fiecare, unii facand donatii, altii impachetand cadouri sau folosindu-si talentul pentru a aduce un zambet pe chipurile copiilor sarmani.

„Anul acesta, reactia voluntarilor a fost impresionanta. Atat elevii, cat si angajatii de la diverse firme s-au organizat intr-un mod exemplar, reusind sa stranga foarte multe cadouri pentru familiile mai putin norocoase”

a spus Dorel Puchianu, director coordonator evenimente in cadrul Asociatiei Piticot.

Toate cadourile stranse in campania „Daruieste de Craciun” vor fi daruite vineri, 21 decembrie, de la orele 18.00, in cadrul spectacolului „Miracolul Craciunului”, eveniment organizat de catre Asociatia Piticot, ajuns anul acesta la cea de-a doua editie.

Sa fii mai bun! Asta inseamna Craciunul!

Printre voluntarii Asociatiei Piticot s-au remarcat Florina Ghit, Alexandra Silaghi si Bianca Botau, eleve in clasa a zecea la Liceul Don Orione. In loc sa-si petreaca timpul liber la cumparaturi sau socializand pe internet, acestea au petrecut ore intregi impachetand minutios cadouri pentru copiii bolnavi.

„Imi doresc o lume mai buna. Cu propriile puteri, vreau sa las in urma mea ceva mai bun, sa vad un zambet pe fetele oamenilor. Pentru mine asta inseamna Craciunului, sa fii mai bun”

a spus Florina Ghit, pentru care voluntariatul a devenit deja un mod de viata.

„Voluntariatul reprezinta pentru mine un mod util de a-mi petrece timpul liber intr-un mod placut”

a spus Alexandra Silaghi.

„Ne distram impachetand cadouri si stiind in acelasi timp ca suntem parte a Miracolului Craciunului”

a spus si Bianca Botau.

Fiti mesagerii Mosului!

Persoanele care doresc sa ia parte la „Miracolul Craciunului“ pot veni la spectacolul de vineri cu un cadou (orice, de la haine si alimente la jucarii) sau pot cumpara felicitarile realizate de catre elevi, toate incasarile stranse din vanzarea acestor creatii urmand sa fie donate Asociatiei Piticot, care ii va directiona catre beneficiarii sai.

Persoanele inimoase pot face donatii si online, pe www.piticot.org.

Pentru mai multe detalii referitoare la cum puteti veni in sprijinul copiilor grav bolnavi sau foarte saraci, va rugam sa ne contactati prin e-mail, la adresele dorel@piticot.org si lavinia@piticot.org , sau prin telefon, sunand la numerele 0728.572.879 si 0728.270.876.

This post was written by:

- who has written 4395 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult