Categorized | Oradea

Primul puşcăriabil scos basma curată! Parlamentul l-a „graţiat”, Vicor Ponta l-a dat afară din PSD!

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru a declarat vineri, 21 decembrie, că decizia Camerei Deputaţilor de a respinge cererea de încuviinţare a arestării lui Ion Stan aduce prejudiciu doar Parlamentului care s-a plasat în contradicţie cu recomandările Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România şi Bulgaria.

Conform MEDIAFAX, Pivniceru a afirmat, după audierea şi avizarea sa în Comisiile juridice reunite ale Parlamentului, că ar fi fost principial corect ca Parlamentul să ţină cont de avizul comisiilor, unde sunt experţi.

Ea a spus că îi este greu să creadă că parlamentarii au studiat actele din dosare, învinuirea care i se aduce lui Stan şi că astfel ar fi putut să se pronunţe în cunoştinţă de cauză.

„Asta nu înseamnă că procesul penal este impietat ca derulare în vreun fel, dar faptul că s-a impiedicat arestarea nu aduce niciun prejudiciu cauzei, ci doar poate un prejudiciu Parlamentului, care a făcut ca printr-un prim act pe care l-a instrumentat să se înscrie în contradicţie cu recomandările Mecanismului de Cooperare şi Verificare”

a declarat Mona Pivniceru.

Camera Deputaţilor a respins, vineri, cererea de încuviinţare a arestării deputatului PSD Ion Stan, înregistrându-se 226 de voturi „împotrivă” şi 145 de voturi „pentru”.

Victor Ponta spune că gestul parlamentarilor va afecta imaginea României

Ulterior, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat că Stan nu mai poate face parte din PSD şi că soluţia ar fi ca acesta să demisioneze din Parlament. Premierul a mai arătat că votul din Camera Deputaţilor va afecta România în plan extern, în privinţa MCV şi a aderării la Schengen.

Ion Stan şi-a anunţat apoi demisia din PSD, partid pe care, după cum spunea în textul demisiei, l-a slujit „cu abnegaţie şi devotament timp de 17 ani obţinând de 4 ori mandat de parlamentar cu o largă majoritate”.

Potrivit anchetatorilor, deputatul PSD Ion Stan i-ar fi cerut denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, „câte două milioane, de benzină”, pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie, la rândul său Dima estimând că este vorba despre „un miliard, un miliard două sute”.

În referatul trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care se solicită încuviinţarea arestării deputatului PSD Ion Stan, procurorii arată că parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denunţătorului său.

În interceptări, Ion Stan îi solicită denunţătorului său să îl ajute financiar în campania electorală, acesta precizând procurorilor, de asemenea, că în 2009 a plătit pentru peste 155 de mii de găleţi roşii care au fost împărţie în campania electorală pentru europarlamentare.

În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult