Categorized | Social

Bolojan taie în carne vie! Angajaţii de la Electrocentrale vor rămâne fără prime

Situaţie dificilă pentru angajaţii Electrocentrale Oradea SA. Consiliul de Administraţie a decis să taie prima de vacanţă, primele de Paşti, Crăciun şi Ziua energeticianului, precum şi ajutorul pentru plata energiei electrice în valoare de circa 150 de lei lunar, de care beneficiau până acum salariaţii societăţii.

În ciuda faptului că Electrocentrale Oradea SA înregistrează pierderi lunare deloc neglijabile, sinicaliştii au solicitat municipalităţii o mărire a salariilor cu 4-5%, care să acopere rata inflaţiei.

„Suntem în mijlocul unor negocieri în cadrul cărora am cerut indexarea salariilor cu rata inflaţiei, 4%-5%, cât va fi ea”

a spus Mihai Gheorghe, preşedintele sindicatului Speranţa, din cadrul Electrocentrale.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a respins ideea indexării salariilor, şi a mandatat Consiliul de Administraţie să opereze o scădere a veniturilor salariaţilor cu aproximativ 15%, reprezentânt valoarea totală a primelor.

„Electrocentrale nu îşi poate permite să mai plătească aceleaşi prime ca până acum”

a spus primarul.

Bolojan intenţionează să elimine prima de vacanţă pe care Electrocentrale o acordă salariaţilor pe lângă banii de concediu şi reprezintă echivalentul unui salariu, primele de Paşti, Crăciun şi Ziua energeticianului, precum şi ajutorul pentru plata energiei electrice în valoare de circa 150 lei lunar.

Prin anularea primelor, CET-ul va economisi circa un milion de euro pe an. Deşi substanţială, suma reprezintă însă doar 10% din pierderile pe care le înregistrează anual Electrocentrale prin vânzarea gigacaloriei sub preţul de producţie.

În afara pierderilor, CET-ul orădean are datorii de peste o sută de milioane de euro către furnizori.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult