Categorized | Sport

Misiune imposibilă! Cu un antrenor nou, FC Bihor visează încă la promovare

Jucătorii echipei de fotbal fanion a județului, FC Bihor, s-au reunit marți în vederea reluări pregătirilor pentru abordarea returului de campionat din Liga a II-a. Cu această ocazie, jucătorii au făcut cunoștință și cu noul antrenor, Marian Pană care, la fel ca reprezentanții clubului, a spus că speră să ducă echipa în Liga I.

Reunirea lotului a avut loc la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, acolo unde s-a putut face cunoștință și cu noul staff tehnic. Acesta va fi format din Marian Pană (antrenor principal), Rudy Kovacs (antrenor secund) și Florin Berța (antrenor cu portarii).

„Noul antrenor al echipei este domnul Marian Pană, cu care ne-am înțeles până în vară, urmând ca astăzi să încheiem formalitățile. Avem deja câțiva jucători noi în probe, dintre care cel mai cunoscut este Cristi Bud, cu care ne-am și înțeles să rămână în acest retur la Oradea.

Mai suntem în discuții cu alți cinci jucători cu experiență de Liga I, urmează ca în zilele următoare, după ce se clarifică situația lor la cluburile la care au fost legitimați să vină la Oradea”

a declarat președintele clubului, Șerban Morcan.

Cu patru meciuri consecutive, orădenii ar putea reveni în cărți

Odată cu reunirea lotului, FC Bihor s-a despărțit de preparatorul fizic Marius Marinău și antrenorul cu portarii Gendur Laszlo.

„Eu am lucrat foarte mult fără preparator fizic pe unde am fost, dar îmi doresc să aducem și un preparator fizic”

a declarat antrenorul principal, Marian Pană.

Deși este o situație mai dificilă, după locul VIII, de la finalul turului, noul tehnician al „roș-albaștrilor” a venit să facă performanță la Oradea.

„Toată lumea își dorește promovarea și felicit conducerea că totuși, într-un moment destul de delicat, este alături de echipă. Este un lucru extraordinar, ținând cont de ce se întâmplă în țară și în fotbalul românesc în special.

Dacă noi vom începe foarte bine, eu personal, ca obiectiv al meu, iau în calcul dorința de a promova. Dacă vom câștiga patru meciuri consecutive vom reveni în cărți”

a mai precizat antrenorul Marian Pană.

27 de fotbaliști, cinci noutăți

La prima strigare a lotului de jucători în noul an, au răspuns prezent 27 de fotbaliști: Pogacsics și Popescu (portari) – Ionescu, Bactăr, Florean, Coroian, Mărkuș, Sorian, Sulea, Petrache, Tîrnacop, Tînc, Selagea, Ov. Popa, Lupu, Bic, Matei, Fl. Pop, M. Popa, Hadăr, Pușcaș, Țoca, Cr. Bud, Mihai Moise, Ov. Stan, Radu Pandelică și Florin Prodan (ultimii cinci fiind noi).

Dacă atacantul Cristian Bud este foarte cunoscut, venind împrumutat de la campioana CFR Cluj, ceilalți patru jucători noi de la primul antrenament, sunt tineri și vin din zona Piteștiului.

„Încercăm să aducem 4-5 jucători de Liga I care să ajute echipa, dar asta nu înseamnă că le este scris pe contract titulari”

a mai declarat antrenorul principal.

Conform președintelui clubului, Șerban Morcan, până pe 10 februarie, echipa se va pregăti pe plan local, în perioada 11-22 februarie urmând a avea un cantonament, cel mai probabil în Antalya (Turcia). Jocurile amicable nu au fost încă stabilite.

Marian Pană s-a născut la Moreni în 1968 și a jucat la echipe importante precum Hapoel Haifa, FC Brașov și Dinamo București. Vârful carierei fotbalistice a fost atins în 1991 când a jucat două meciuri în Naționala româniei. Ca antrenor a condus Gloria Bistrița, Universitatea Cluj și Unirea Urziceni. Înainte de a veni la FC BIhor, în perioada 2011-2012, a antrenat CS Mioveni.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult