Categorized | Social

Spitalul Municipal Oradea va avea un bloc operator la standarde europene

Primăria Oradea a semnat luni contractul de finanțare pentru modernizarea, utilarea și dotarea blocului operator de la Spitalul Municipal „Dr Gavril Curteanu” la cele mai înalte standarde. Proiectul are o valoare de peste 2,2 milioane euro, lucrările urmând a se încheia la finele anului 2013.

Reprezentanții Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea, Cristian Delcea – manager proiect alături de managerul Spitalului Municipal, Ovidiu Laurean Pop și Ciprian Barna – director  Zona Metropolitană Oradea au susținut luni, 14 ianuarie 2013, o conferință de presă, cu ocazia semnării contractului de finanțare „Prevenirea riscurilor de sănătate prin crearea de blocuri operatorii HightTech” prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013.

Proiectul va fi implementat împreună cu Universitatea din Debrecen pe o perioadă de 24 de luni și va avea ca rezultat modernizarea la ultimele standarde a blocului operator de la Spitalul Municipal prin utilarea și dotarea acestuia. Astfel, vor rezulta 4 săli de operație care vor deservi la standarde europene atât partea de chirurgie pediatrică, cât și chirurgia oncologică.

„Acest proiect important, a cărui valoare totală este de aproape 2,220 milioane euro, din care două milioane de euro reprezintă suma nerambursabilă, va aduce îmbunătățiri considerabile infrastructurii sanitare orădene”

a declarat Mircea Mălan, viceprimarul Municipiului Oradea.

„Semnarea acestui contract de finanțare este rezultatul colaborării unei echipe alcătuită din colegii de la Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, Primăria Oradea, reprezentanți ai Spitalului Municipal și managerul Zonei Metropolitane Oradea, echipa care va duce la bun sfârșit și implementarea proiectului”

a spus managerul de proiect, Cristian Delcea.

Act medical mai sigur, pacient mai mulțumit!

Totodată, proiectul urmărește achiziția de echipamente medicale pentru partenerul maghiar, dar și organizarea a diferite activități menite să faciliteze transferul de „know-how” în domeniu, între cele două orașe partenere: Oradea și Debrecen.

„Spitalul Municipal a fost dat în folosință în anul 1969, iar de atunci blocul operator nu a suferit modificări majore.

Primele rezultate ale implementării proiectului se vor reflecta în siguranța actului chirurgical, dar și în confortul pacientului care nu va mai fi purtat inutil dintr-un loc în altul”

a spus managerul Spitalului Municipal, Ovidiu Laurean Pop.

Prezent la conferință, medicul chirurg la Spitalul Municipal din Oradea, Daniel Băloiu a spus:

„Prin dotările pe care le va aduce cu sine proiectul, riscurile pe care le comportă orice act medical vor fi reduse la minim, datorită tehnologiei performante, un lucru deosebit de important pentru pacient. Dotarea ne va da posibilitatea să dezvoltăm și partea de chirurgie laparoscopică”.

Se estimează că modernizarea la cele mai înalte standarde a blocului operator de la Spitalul Municipal va fi gata până la finalul acestui an.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult