Categorized | Social

Spitalul Municipal Oradea va avea un bloc operator la standarde europene

Primăria Oradea a semnat luni contractul de finanțare pentru modernizarea, utilarea și dotarea blocului operator de la Spitalul Municipal „Dr Gavril Curteanu” la cele mai înalte standarde. Proiectul are o valoare de peste 2,2 milioane euro, lucrările urmând a se încheia la finele anului 2013.

Reprezentanții Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea, Cristian Delcea – manager proiect alături de managerul Spitalului Municipal, Ovidiu Laurean Pop și Ciprian Barna – director  Zona Metropolitană Oradea au susținut luni, 14 ianuarie 2013, o conferință de presă, cu ocazia semnării contractului de finanțare „Prevenirea riscurilor de sănătate prin crearea de blocuri operatorii HightTech” prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013.

Proiectul va fi implementat împreună cu Universitatea din Debrecen pe o perioadă de 24 de luni și va avea ca rezultat modernizarea la ultimele standarde a blocului operator de la Spitalul Municipal prin utilarea și dotarea acestuia. Astfel, vor rezulta 4 săli de operație care vor deservi la standarde europene atât partea de chirurgie pediatrică, cât și chirurgia oncologică.

„Acest proiect important, a cărui valoare totală este de aproape 2,220 milioane euro, din care două milioane de euro reprezintă suma nerambursabilă, va aduce îmbunătățiri considerabile infrastructurii sanitare orădene”

a declarat Mircea Mălan, viceprimarul Municipiului Oradea.

„Semnarea acestui contract de finanțare este rezultatul colaborării unei echipe alcătuită din colegii de la Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, Primăria Oradea, reprezentanți ai Spitalului Municipal și managerul Zonei Metropolitane Oradea, echipa care va duce la bun sfârșit și implementarea proiectului”

a spus managerul de proiect, Cristian Delcea.

Act medical mai sigur, pacient mai mulțumit!

Totodată, proiectul urmărește achiziția de echipamente medicale pentru partenerul maghiar, dar și organizarea a diferite activități menite să faciliteze transferul de „know-how” în domeniu, între cele două orașe partenere: Oradea și Debrecen.

„Spitalul Municipal a fost dat în folosință în anul 1969, iar de atunci blocul operator nu a suferit modificări majore.

Primele rezultate ale implementării proiectului se vor reflecta în siguranța actului chirurgical, dar și în confortul pacientului care nu va mai fi purtat inutil dintr-un loc în altul”

a spus managerul Spitalului Municipal, Ovidiu Laurean Pop.

Prezent la conferință, medicul chirurg la Spitalul Municipal din Oradea, Daniel Băloiu a spus:

„Prin dotările pe care le va aduce cu sine proiectul, riscurile pe care le comportă orice act medical vor fi reduse la minim, datorită tehnologiei performante, un lucru deosebit de important pentru pacient. Dotarea ne va da posibilitatea să dezvoltăm și partea de chirurgie laparoscopică”.

Se estimează că modernizarea la cele mai înalte standarde a blocului operator de la Spitalul Municipal va fi gata până la finalul acestui an.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult