Categorized | Social

Ape de calitate bună în județul Bihor

Anul trecut, în regiunea Crișana au fost monitorizate 71 de tronsoane de apă, constatându-se că 59 % din lungimea acestora se încadrează în stare ecologică bună și 41% în stare ecologica moderata. Și asta, în ciuda celor 147 de surse de poluare, monitorizate de aceeași Administraţie Bazinală de Apă Crişuri.

În judeţul Bihor, au fost monitorizate 43 corpuri de apă, pe o lungime de 1185.12 km. Rezultatele indică faptul că 66 % din lungimea cursurilor de apă monitorizate se încadrează în stare bună. De asemenea, la nivelul bazinului hidrografic Crişuri au fost monitorizate 147 surse de poluare, din care, 89 de surse au fost în judeţul Bihor.

Acolo unde s-au constatat depășiri ale indicatorilor reglementați prin autorizația de gospodărirea apelor s-au aplicat penalităţi. Valoarea acestora s-a ridicat la aproape 700 de mii de lei.

„Starea ecologica a fost  stabilita pe baza elementelor de calitate biologica, fizico-chimice generale si a poluantilor specifici. Caracterizarea starii ecologice, in conformitate cu cerintele Uniunii Europene, are la baza un sistem de clasificare in 5 clase.”

informează directorul A.B.A Crişuri,  Dumitru Voloseniuc.

Stabilirea categoriilor de calitate s-a realizat prin compararea valorilor obţinute cu cele prevăzute  de lege. Pe baza elementelor de calitate sunt cinci  stări ecologice pentru râuri, şi anume: stare foarte bună (clasa I), stare bună (clasa II), stare moderată (clasa III), stare slabă (clasa IV) şi stare proastă (clasaV).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4324 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult