Categorized | Social

Pasajul Vulturul Negru va fi închis parțial, aproape două luni

Întrucât în următoarele zile, în pasajul Vulturul Negru urmează să înceapă turnarea pardoselii de mozaic, Primăria Oradea a luat decizia de a închide parțial, pentru aproape două luni, obiectivul. În acestă perioadă prin pasaj vor putea trece, pe bază de listă nominală, doar locatarii şi personalul birourilor din clădire.

Conform municipalității, pe tronsonul cuprins între intrarea din  Piaţa Unirii până la Zona Centrală pasaj (exclusiv), între  21ianuarie și 15 martie accesul persoanelor străine va fi interzis. Se va putea însă circula prin pasaj, pe porțiunea cuprinsă între strada Independenței și Vasile Alecsandri

„Primăria Oradea şi antreprenorul, se obligă să asigure accesul doar pentrul locatari şi personalul birourilor (pe bază de listă nominală), fără accesul publicului.

Restul spaţiilor (baruri, cluburi, alimentaţie publică) care deservesc publicul își vor suspenda activitatea în totalitate pe perioada în care se execută lucrările”

se precizează într-un comunicat al municipalității.

Proiectul „Reabilitarea Pasajului Vulturul Negru (sistem de canalizare şi pavaj interior) şi iluminat aritectural”, este un proiect cu bani europeni și are ca obiectiv înscrierea monumentului în circuitul european al Secessionului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Pasajul Vulturul Negru va fi închis parțial, aproape două luni”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Pasajul Vulturul Negru va fi închis parțial, aproape două luni – pentru Oradeni […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult