Categorized | Social

Polițistul șpăgar din Ciumeghiu, arestat pentru 29 de zile

Cercetat de procurorii DNA Oradea după ce ar fi cerut de la doi inculpaţi o mie de euro şi alte foloase pentru a interveni la judecători, polițistul bihorean Florian Rob va fi arestat pentru 29 de zile. Decizia a fost luată joi,17.01.2012, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

După ce săptămâna trecută Curtea de Apel Oradea (în cadrul căreia activeză și unul dintre judecătorii cercetați în acest caz)  hotăra ca polițistul Florian Rob să fie cercetat în libertate, în urma apelului făcut de DNA Oradea după aflarea deciziei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca polițistul din Ciumeghiu să fie arestat pentru 29 de zile. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Avocatul poliţistului, Cristian Rusu, a declarat că va face toate demersurile pentru ca poliţistul să fie eliberat.

De cealaltă parte, procurorii DNA Oradea au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ca toate procesele care se vor derula în această cauză să fie mutate la o altă instanţă din ţară, anchetatorii motivând solicitarea prin faptul că în dosar ar fi implicat şi un judecător orădean.

Cererea de strămutare a procurorilor DNA urmează să fie judecată de către magistraţii Înaltei Curţi pe 31 ianuarie.

Șeful Secţiei Rurale Ciumeghiu, comisarul Florian Rob a fost reţinut pe 9 ianuarie de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut de la doi inculpaţi o mie de euro, spunându-le că va interveni la magistraţii care judecau recursurile lor să le dea pedepse mai blânde faţă de cele primite la instanţa de fond.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult