Categorized | Social

Despre Oradea ca oraș european și leagăn al istoriei

Până la jumătatea lunii viitoare, studenţii de la toate nivelele de studii universitare şi de la toate specializările sunt invitați să se înscrie la un simpozion special care își propune să dezvăluie aspecte din istoria veche și cea recentă a Oradiei.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Litere și Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe politice şi Ştiinţele comunicării și are ca scopsusţinerea unor lucrări ştiinţifice rezultate din cercetări ale studenţilor preocupați de acestă tematică. Acestea pot dezbate teme precum  „Oradea, oraşul diversităţii”, „Oradea, oraş durabil”, „Oradea, oraş accesibil”, „Oradea, oraş inovator”, „Oradea, oraş sănătos” etc, fără ca enumerarea să fie exhaustivă.

„Lucrările se pot referi atât la oraşul contemporan în contextul Europei de azi, cât şi la Oradea în diferite momente istorice în contextul European din perioada respectivă. Referinţele discutate pot fi legate de orice aspect al oraşului. Încurajăm interdisciplinaritatea”

afirmă Adrian Dume, unul dintre organizatorii evenimentului.

Termenul limită de înscriere este 15  februarie 2013, nu se percepe taxă de înscriere, iar cele mai bune lucrări vor fi publicate pe un blog, special dedicat evenimentului (oradeaoraseuropean.wordpress.com).

Cei interesați de simpozion trebuie doar să intre pe blog, să completeze un formular de înscriere și să îl trimită pe adresa de e-mail a organizatorilor. Celor selectaţi să participe li se vor acorda diplome.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult