Categorized | Social

Despre Oradea ca oraș european și leagăn al istoriei

Până la jumătatea lunii viitoare, studenţii de la toate nivelele de studii universitare şi de la toate specializările sunt invitați să se înscrie la un simpozion special care își propune să dezvăluie aspecte din istoria veche și cea recentă a Oradiei.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Litere și Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe politice şi Ştiinţele comunicării și are ca scopsusţinerea unor lucrări ştiinţifice rezultate din cercetări ale studenţilor preocupați de acestă tematică. Acestea pot dezbate teme precum  „Oradea, oraşul diversităţii”, „Oradea, oraş durabil”, „Oradea, oraş accesibil”, „Oradea, oraş inovator”, „Oradea, oraş sănătos” etc, fără ca enumerarea să fie exhaustivă.

„Lucrările se pot referi atât la oraşul contemporan în contextul Europei de azi, cât şi la Oradea în diferite momente istorice în contextul European din perioada respectivă. Referinţele discutate pot fi legate de orice aspect al oraşului. Încurajăm interdisciplinaritatea”

afirmă Adrian Dume, unul dintre organizatorii evenimentului.

Termenul limită de înscriere este 15  februarie 2013, nu se percepe taxă de înscriere, iar cele mai bune lucrări vor fi publicate pe un blog, special dedicat evenimentului (oradeaoraseuropean.wordpress.com).

Cei interesați de simpozion trebuie doar să intre pe blog, să completeze un formular de înscriere și să îl trimită pe adresa de e-mail a organizatorilor. Celor selectaţi să participe li se vor acorda diplome.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult