Categorized | Social

Este atât de simplu să fii bun! O semnătură poate schimba în bine viețile a 70 de copilași

Asociația Piticot, una dintre asociațiile care sprijină încă din 2008 copiii nevoiași, are nevoie de o mână de ajutor din partea companiilor și a cetățenilor care vor să se implice. Companiile care au obținut profit în anul precedent pot sponsoriza cazurile umanitare ale Asociației direcționând o parte din impozitul datorat la stat iar cetățenii pot dona cei 2% pentru copiii defavorizați.

Companiile mai au putin timp pentru a se asigura ca banii lor vor fi utilizati pentru mai binele unor persoane care au cu adevarat nevoie de ajutor. Peste 70 de copii grav bolnavi si pentru care saracia reprezinta o problema de supravietuire beneficiaza de sprijinul constant al Asociatiei Piticot, care ii ajuta din punct de vedere financiar si nu numai.

Pentru a acoperi nevoile fiecarui beneficiar, Asociatia Piticot ar trebui sa cheltuie cel putin 20.000 de lei pe luna, efort financiar imposibil de realizat, fara implicarea unor sponsori responsabili din punct de vedere social. Povestile de viata ale beneficiarilor asociatiei sunt dramatice si le puteti citi pe site-ul organizatiei: www.piticot.org.

Pentru companiile care au incheiat anul cu profit este foarte simplu sa schimbe in bine vietile acestor copilasi care striga dupa ajutor. In conformitate cu reglementarile Codului Fiscal, companiile pot sa sponsorizeze astfel de cazuri umanitare, directionand din impozitul datorat la stat pana la 3 la mie din Cifra de Afaceri, dar nu mai mult de 20% din Impozitul pe Profit datorat.

Astfel, banii pe care in mod normal ii livreaza la stat ii pot repartiza acum Asociatiei Piticot, care va putea cumpara medicamentele si asigura tratamentele necesare celor 70 de copii bolnavi si saraci din cadrul Asociatiei.

Companiile care doresc sa sponsorizeze cazurile pentru care Piticot strange bani pot sa descarce Contractul de Sponsorizare de pe site-ul www.piticot.org, sa il completeze si sa il trimita via e-mail, pe adresa juridic@piticot.org.

Pe de alta parte, daca nu au inregistrat profit in 2012, managerii responsabili isi pot incuraja angajatii sa completeze Formularul 230, astfel incat 2% din impozitul pe venit anual al acestora sa fie donat Asociatiei Piticot si, indirect, unor copii care isi petrec toata viata prin spitale sau pentru care cele mai simple lucruri, precum mancarea si hainele, reprezinta un lux. Formularul 230, completat cu datele asociatiei, poate fi descarcat tot de pe site-ul www.piticot.org.

Din anul 2008 pana in prezent, Asociatia Piticot a reusit, cu sprijinul sponsorilor, sa ajute peste 700 de copii nevoiasi cu bunuri alimentare si nealimentare. Peste 24 de copii grav bolnavi au fost sprijiniti financiar si moral pentru a-si redobandi sanatatea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Este atât de simplu să fii bun! O semnătură poate schimba în bine viețile a 70 de copilași”

  1. stanciu vica spune:

    ar fi frumos sa binevoim toata lumea sa fie ajutati aceio copii mai putin norocosi din toate punctele de vedere

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult