Categorized | Social

Medicii bihoreni atrag atenţia: internetul informează, nu tratează!

70% dintre români îşi stabilesc singuri diagnosticul medical cu ajutorul internetului, ajungând să consume medicamente care nu sunt recomandate de catre medici, conform unei publicaţii medicale on-line. Situaţia este îngrijorătoare şi în Bihor, unde medicii spun că au au avut pacienţi care s-au îmbolnăvit utilizând tratamente luate de pe internet.

Medicii de familie care au un rol determinant în educaţia pacienţilor, încurajează utilizarea internetului ca sursă de informare, subliniind însă importanţa accesării de surse autorizate. Pe de altă parte, aceştia trag un semnal de alarmă împotriva automedicaţiei şi recomandă „diagnosticienilor” online ca, în afara documentării online sau off-line, să consulte în mod obligatoriu un medic, conform FormareMedicala.ro.

Doctorii din Bihor împărtăşesc opinia specialiştilor de la nivel naţional, susinând că în ultimii ani cazurile de acest fel s-au înmulţit.

„Am avut mai multe astfel de cazuri şi nu cred că aplicarea unor tratamente care se găsesc pe internet este un lucru bun.

Bolnavii ar trebui să consulte medicul de familie şi nu să se trateze după ureche”

susţine Adrian Roşu preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Bihor care mai afirmă că internetul este bun pentru o informare auxiliară şi nu pentru stabilirea unui diagnostic.

„Am avut pacienţi intoxicaţi pentru că au folosit anumite tratamente pentru slăbit, pe care le-au luat de pe internet.

Partea bună este că, de cele mai multe ori, pacienţii ne întreabă cu privire la ce găsesc pe internet.

Dacă este un lucru bun, dacă merită încercat, etc. Sub această formă, informarea pe internet nu reprezintă un lucru rău”

mai spune Adrian Roşu.

În ţările din Vest această problemă a fost în parte rezolvată, prin apariţia şi dezvoltarea unor reţele medicale specializate, on-line.

Pacienţii care suferă de afecţiuni uşoare (cefalee sau răceală uşoară) pot cere sfaturi cu privire la starea lor de sănătate, on-line, enumerându-şi simptomele şi aşteptând concluziile medicilor.

Această modalitate este mai comodă (dispărând coada de la cabinetul medical, coadă care este un chin în plus pentru bolnav) şi uneori, mai eficientă (anulând aşa numita „frică de medici”).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4202 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult