Categorized | Social

Cei mai buni dintre voluntarii din 2012 au fost premiaţi!

Zi deosebită pentru voluntarii Caritas din Oradea. Sala festivă a Liceului Greco Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea a găzduit la sfârşitul acestei săptămâni, cea de-a VII-a ediție a Zilei Voluntarului Caritas, fiind premiaţi cei mai activi voluntari ai Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea în anul 2012.

La eveniment au participat, alături de voluntari şi invitaţii lor, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, Florica Cherecheş, deputat PNL de Bihor şi Adina Pătroc, reprezentant ASCO.

„Prin această premiere am urmărit recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari.

În anul 2012 din cei 231 voluntari aflaţi în baza noastră de date, 198 au fost voluntari activi totalizând un număr de 5.268 ore prestate în serviciul aproapelui”

a spus părintele Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei.

Au fost acordate 13 premii pe activităţi şi programe, 7 premii speciale şi premiul „Voluntarul anului 2012”.

Premiul pentru cel mai activ voluntar s-a acordat voluntarei Iuliana Dejeu pentru numărul de ore şi disponibilitatea cu care s-a implicat.

Premiul special s-a acordat voluntarilor Ioana Haniş (pentru dăruirea şi grija cu care s-a implicat în activităţi), Sora Veronica Demeterm (pentru numărul mare de ore realizate în programul Bunul Samaritean), Mihaela Pantea (pentru consecvenţa cu care s-a implicat în programul Bunul Samaritean).

Amai primit premiu  Dr. Ligia Pop (pentru sprijinul acordat asociaţiei), Ligia Negrean (pentru dăruirea şi grija cu care s-a implicat în activităţi), Surorilor Franciscane Misionare ale lui Cristos: Gabriela, Kascia, şi Marianagela (pentru implicarea în activitățile Centrului Social) şi Adina Pătroc (pentru direcţionarea voluntarilor spre asociaţie).

Premiul „Voluntarul anului 2012” s-a acordat Georgetei Finna pentru timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite.

Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de Cvartetul de coarde „Sagittarius” (format din artiştii Eva Costin, Beata Bozsodi, Vasile Vulturar şi Teodorian Popa), de copiii care frecventează Centrul de Zi „Gabriele”, de trupa de dans „All Access Entertainment” şi de elevii Crista Stan şi Olimpiu Man.

Seara s-a încheiat cu un concert extraordinar susţinut de artista Paula Seling.

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult