Categorized | Social

Marş împotriva violenţei în şcoli, la Oradea

Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Nonviolenţa în Şcoală, peste 150 de elevi de la mai multe licee din Oradea au luat parte la un marş de conştientizare a importanţei existenţei şi respectării dreptului la siguranţă în unităţile şcolare.

Marşul a avut loc, miercuri, 30 ianuarie 2013, între orele 10:00 şi 11:00, pe strada Republicii, de la magazinul Crişul până la Casa de Cultură a Municipiului Oradea. Elevii de la cele 11 licee din Oradea şi-au realizat singuri pancartele cu sloganuri şi bannerele cu care au defilat.

„Marşul de astăzi este unul de prevenţie, având în vedere că sunt puţine cazuri de violenţă fizică în şcolile din Bihor. Nu acelaşi lucru se poate spune despre cazurile de violenţă verbală”

a spus deputatul Florica Cherecheş, iniţiatoarea marşului.

La eveniment au participat elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Colegiul Tehnic „Transilvania”, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, Liceul Teoretic „Ady Endre”, Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu”, Liceul Reformat „Lorántffy Zsuzsanna” şi Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.

Marşul a fost organizat de parlamentarul Florica Cherecheş, membru al comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

La final, elevii au vizionat filmul educativ „Cheia e la tine!” şi au stat de vorbă cu deputatul Florica Cherecheş şi cu poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “Marş împotriva violenţei în şcoli, la Oradea”

  1. Andreea spune:

    Ati uitat de Liceul cu Program Sportiv Bihorul !

  2. Mulţumesc de observaţie Andreea. Am rezolvat problema.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult