Categorized | Social

Marş împotriva violenţei în şcoli, la Oradea

Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Nonviolenţa în Şcoală, peste 150 de elevi de la mai multe licee din Oradea au luat parte la un marş de conştientizare a importanţei existenţei şi respectării dreptului la siguranţă în unităţile şcolare.

Marşul a avut loc, miercuri, 30 ianuarie 2013, între orele 10:00 şi 11:00, pe strada Republicii, de la magazinul Crişul până la Casa de Cultură a Municipiului Oradea. Elevii de la cele 11 licee din Oradea şi-au realizat singuri pancartele cu sloganuri şi bannerele cu care au defilat.

„Marşul de astăzi este unul de prevenţie, având în vedere că sunt puţine cazuri de violenţă fizică în şcolile din Bihor. Nu acelaşi lucru se poate spune despre cazurile de violenţă verbală”

a spus deputatul Florica Cherecheş, iniţiatoarea marşului.

La eveniment au participat elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Colegiul Tehnic „Transilvania”, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, Liceul Teoretic „Ady Endre”, Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu”, Liceul Reformat „Lorántffy Zsuzsanna” şi Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.

Marşul a fost organizat de parlamentarul Florica Cherecheş, membru al comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

La final, elevii au vizionat filmul educativ „Cheia e la tine!” şi au stat de vorbă cu deputatul Florica Cherecheş şi cu poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “Marş împotriva violenţei în şcoli, la Oradea”

  1. Andreea spune:

    Ati uitat de Liceul cu Program Sportiv Bihorul !

  2. Mulţumesc de observaţie Andreea. Am rezolvat problema.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult