Categorized | Sport

Alte două parcuri concesionate în Oradea

La sfârșitul anului 2012 Primăria Oradea a semnat contractele privind concesionarea serviciului public de întreținere și amenajare a parcurilor Liniștii și Padiș. Acestea au obligația să colecteze deșeurile de pe zonele verzi, să golească coșurile de gunoi, să cosească mecanic gazonul, să transporte nisip la locul de joacă pentru copii și patrupede şi să execute lucrări de reparații ale mobilierului urban și ale aparatelor de joacă.

Firma care se va ocupa pe o perioadă de trei ani de întreținerea și amenajarea Parcului Liniștii (cu o suprafață totală de 48.963 mp)  este S.C. Rer Ecologic Service S.A.

Valoarea contractului de lucrări este de peste 312 mii lei, iar lucrările de întreținere au început din 23 ianuarie 2013, data ordinului de începere.

În ceea ce privește întreținerea și amenajarea Parcului Padiș (cu o suprafață totală de 9.641 mp), aceasta îi revine firmei S.C. Adenandra S.R.L. Valoarea contractului de lucrări pe o perioadă de trei ani este de 97.543 lei. Lucrările de întreținere au început din 22 ianuarie 2013.

În cadrul acestor contracte de concesiune, firmele de întreținere au obligația să colecteze deșeurile de pe zonele verzi, de la locul de joacă pentru copii, de la terenul destinat plimbării patrupedelor; să măture mecanic aleile dalate și asfaltate; să golească coșurile de gunoi; să cosească mecanic gazonul; să semene gazon; să tundă gardul viu; să planteze trandafiri cățărători; să execute tăieri de corecție a  arborilor; erbicidare; întreținere fântână arteziană; să transporte nisip la locul de joacă pentru copii și patrupede; să execute lucrări de reparații ale mobilierului urban și ale aparatelor de joacă etc.

Pe lângă aceste activități, firmele au obligația să întrețină curățenia în grupurile sanitare din interiorul parcului, să asigure materialele de igienă necesare, să asigure iluminatul prin menținerea permanentă în funcțiune a corpurilor de iluminat, să execute deratizarea și dezinsecția profilactică.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult