Categorized | Cultură

Concurs internațional de fotografie de Ziua Europei!

Pentru a marca Ziua Europei așa cum se cuvine, Asociaţia „Euro Foto Art” din Oradea va organiza ediţia a V-a a Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Eurofotoart – 2013”. Sun invitați să participe fotografi din toată lumea, tematica fiind liberă. Fotografiile pot fi trimise până la sfârșitul lunii martie.

La salon pot participa artişti fotografi amatori şi profesionişti din Europa, precum şi din toate ţările lumii, cu fotografii realizate în Europa, care respectă condiţiile Regulamentului şi achită taxa de participare. Tematica salonului este liberă.

Fiecare autor va putea participa la salon cu câte patru fotografii, la fiecare secţiune (alb-negru şi color). Taxele de participare, se pot expedia împreună cu CD-urile, sau prin PayPal: office@eurofotoart.ro. Lucrările vor fi trimise în format digital, prin e-mail pe adresa: eurofotoart.ro@gmail.com  ca ataşment, prin transfer sau pe CD. Mărimea fişierului nu trebuie să depăşească 1Mb, cu latura mare de minim 3000 de pixeli.

Toate lucrările vor avea titlurile, înscrise în borderou, obligatoriu în limba engleză. Necompletarea corectă sau incompletă a borderoului, aduce după sine, excluderea participantului respectiv din salon, fără restituirea taxei de participare (urmând ca autorul să primească totuşi catalogul tipărit al salonului). Excluderea de la jurizare, se va aplica şi în cazul netrimiterii la timp a taxei de participare (urmând ca autorul să primească catalogul după achitarea taxei).

Expoziție duplex în București și Oradea

Membrii juriului, format din artişti reputaţi din Germania, Italia şi România, vor acorda, pentru fiecare lucrare înscrisă în salon, calificative de la 1 la 10, fără ca aceştia să cunoască numele şi prenumele autorilor.

Lucrările acceptate şi premiate vor intra în patrimoniul Reprezentanţei în România a Comisiei Europene, Biroul de Informare în România a Parlamentului European şi Asociaţiei Euro Foto Art Oradea, cu dreptul de folosinţă, în interesul salonului, dacă autorii lucrărilor vor fi de acord cu acest lucru. Autorii lucrărilor îşi vor menţine drepturile de autor asupra imaginilor acceptate şi premiate. Organizatorii vor folosi lucrările primite pentru publicarea acestora în catalogul salonului şi în scopul popularizării acestui salon internaţional, în mass-media şi sub alte forme de reclamă.

Vernisajul Salonului Internaţional, precum şi înmânarea premiilor, va avea loc de Ziua Europei, la data de 09 mai 2013, ora 11:00 atât în Spaţiul Public European (Bucureşti, str.Vasile Lascăr nr. 31) cât şi la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea.

Ultimul termen de primire a lucrărilor este 31.03.2013, jurizarea va avea loc în data de 05 – 06.04.2013, iar anunţarea rezultatelor se va face în data de10.04.2013.

Informaţii suplimentare se pot obține la adresele: office@eurofotoart.ro www.eurofotoart.com sau la telefonul 0741.212.111.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Reprezentanţa în România a Comisiei Europene și Biroul de Informare în România a Parlamentul European și sub înaltul patronaj al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică şi al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult