Categorized | Social

Iubitorii de animale din Oradea, chemați luni, la ora 17:00, la miting

Luni, 4 februarie 2013, de la ora 17:00, iubitorii de animale din Oradea sunt invitați la un miting autorizat în Piața Unirii din Oradea, la statuia lui Mihai Viteazul. Mitingul va avea ca scop solicitarea unor condiții de viață decente pentru câinii comunitari de la adăpostul „Grivei”.

Protestul se dorește a fi unul pașnic și vine la doar câteva zile după ce, pe site-ul unui ziar local a apărut un filmuleț în care o haită de câini îl agresau pe unul mai slab, la adăpostul „Grivei” din Oradea.

„La acest miting pașnic dorim să cerem condiții decente de viață pentru câinii comunitari cazați la adăpostul Grivei din Oradea. De asemenea, solicităm permiterea accesului vizitatorilor și voluntarilor la adăpost și colaborarea în activitatea de îngrijire a câinilor, fără a perturba activitatea angajaților Administrației Domeniului Public (ADP).

Prin activitatea de voluntariat (neplătită), dorim să contribuim la rezolvarea civilizată a problemei câinilor abandonați din Oradea, în condițiile respectării legii și a dreptului la viață și bune tratamente al acestor ființe”

se afirmă într-un comunicat trimis de Ida Kasza și semnat de Teger Ildiko, Mirela Pamfil și Ana Chiperi.

Anchetă la ADP

În urmă cu două săptămâni, conducerea ADP (instutuția Primăriei Oradea care se ocupă de administrarea adăpostului „Grivei”) a fost chemată să dea explicaţii, după ce poliţiştii orădeni au demarat o anchetă la adăpostul de câini din oraş ca urmare a unor fotografii cu câini sfâşiați postate pe internet.

Foştii voluntari SOS Dogs susţineau atunci că imaginile fuseseră făcute în adăpostul „Grivei” şi reprezentau maidanezi mâncaţi de vii de dulăii mai mari în urma înfometării la care ar fi fost supuşi.

Reprezentanţii ADP susțineau însă că imaginile nici măcar nu au fost făcute în adăpost.

„Nu este prima dată când suntem atacaţi în acest fel. Este adevărat că sunt câini care sunt sterilizaţi şi care atunci când se întorc între ceilalţi, îşi mai deschid rănile, dar astea sunt incidente izolate, care sunt rezolvate rapid de personalul Adăpostului”

explica Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al ADP.

Totuși, voluntarii orădeni nu s-au oprit aici, postând săptămâna trecută un filmuleţ, în care o haită de căţei agresau un alt câine.

„ADP Oradea a luat la cunoştinţă despre filmul în care mai mulţi câini dintr-un ţarc al Adăpostului de Câini Comunitari „Grivei” îl muşcă pe un „confrate” de-al lor.

Credem că mesajul transmis de cei care au făcut filmuleţul este tendenţios şi nu redă realitatea a ceea ce s-a petrecut de fapt, el prezentând doar o mică parte a ceea ce s-a petrecut.

În niciun caz câinii respectivi nu l-au sfâşiat şi nu l-au mâncat pe „confratele” lor, cum sugerează autorii filmuleţului”

se precizează într-o informare remisă ulterior apariției filmulețului, de conducerea ADP.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult