Categorized | Social

Iubitorii de animale din Oradea, chemați luni, la ora 17:00, la miting

Luni, 4 februarie 2013, de la ora 17:00, iubitorii de animale din Oradea sunt invitați la un miting autorizat în Piața Unirii din Oradea, la statuia lui Mihai Viteazul. Mitingul va avea ca scop solicitarea unor condiții de viață decente pentru câinii comunitari de la adăpostul „Grivei”.

Protestul se dorește a fi unul pașnic și vine la doar câteva zile după ce, pe site-ul unui ziar local a apărut un filmuleț în care o haită de câini îl agresau pe unul mai slab, la adăpostul „Grivei” din Oradea.

„La acest miting pașnic dorim să cerem condiții decente de viață pentru câinii comunitari cazați la adăpostul Grivei din Oradea. De asemenea, solicităm permiterea accesului vizitatorilor și voluntarilor la adăpost și colaborarea în activitatea de îngrijire a câinilor, fără a perturba activitatea angajaților Administrației Domeniului Public (ADP).

Prin activitatea de voluntariat (neplătită), dorim să contribuim la rezolvarea civilizată a problemei câinilor abandonați din Oradea, în condițiile respectării legii și a dreptului la viață și bune tratamente al acestor ființe”

se afirmă într-un comunicat trimis de Ida Kasza și semnat de Teger Ildiko, Mirela Pamfil și Ana Chiperi.

Anchetă la ADP

În urmă cu două săptămâni, conducerea ADP (instutuția Primăriei Oradea care se ocupă de administrarea adăpostului „Grivei”) a fost chemată să dea explicaţii, după ce poliţiştii orădeni au demarat o anchetă la adăpostul de câini din oraş ca urmare a unor fotografii cu câini sfâşiați postate pe internet.

Foştii voluntari SOS Dogs susţineau atunci că imaginile fuseseră făcute în adăpostul „Grivei” şi reprezentau maidanezi mâncaţi de vii de dulăii mai mari în urma înfometării la care ar fi fost supuşi.

Reprezentanţii ADP susțineau însă că imaginile nici măcar nu au fost făcute în adăpost.

„Nu este prima dată când suntem atacaţi în acest fel. Este adevărat că sunt câini care sunt sterilizaţi şi care atunci când se întorc între ceilalţi, îşi mai deschid rănile, dar astea sunt incidente izolate, care sunt rezolvate rapid de personalul Adăpostului”

explica Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al ADP.

Totuși, voluntarii orădeni nu s-au oprit aici, postând săptămâna trecută un filmuleţ, în care o haită de căţei agresau un alt câine.

„ADP Oradea a luat la cunoştinţă despre filmul în care mai mulţi câini dintr-un ţarc al Adăpostului de Câini Comunitari „Grivei” îl muşcă pe un „confrate” de-al lor.

Credem că mesajul transmis de cei care au făcut filmuleţul este tendenţios şi nu redă realitatea a ceea ce s-a petrecut de fapt, el prezentând doar o mică parte a ceea ce s-a petrecut.

În niciun caz câinii respectivi nu l-au sfâşiat şi nu l-au mâncat pe „confratele” lor, cum sugerează autorii filmuleţului”

se precizează într-o informare remisă ulterior apariției filmulețului, de conducerea ADP.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult