Categorized | Social

Mai multă etică faţă de clienţi în farmaciile bihorene

În foarte multe cazuri, atunci când afecţiunile nu sunt foarte grave, orădenii preferă să apeleze la sfatul farmacistului în loc să meargă la medic. Nu întotdeauna însă, sfaturile farmaciştilor urmăresc doar binele pacienţilor, în foarte multe situaţii aceştia recomandând medicamentele unor anumiţi producători, pentru a atinge un aşa-numit „target” fixat de aceştia. Pentru a depăşi aceste situaţii, Grupul Farmaciilor Independente încearcă să implementeze un sistem axat pe client şi pe nevoile lui reale.

Joi, 7 februarie 2013, restaurantul Maxim a fost gazda lansării brandului Ethica în Bihor, o iniţiativă a Grupului Farmaciilor Independente care îşi doresc să readucă în prin plan profesionalismul şi încrederea farmaciştilor de altădată.

La conferinţă au fost prezente în jur de 50 de persoane printre care prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea, Constantin Romanul, directorul adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate Bihor, Elena Moldoveanu şi preşedintele Federaţiei Patronatelor Farmaceutice din România, Rodica Ioniţă.

Concret, brandul Ethica va fi afişat la intrarea acelor farmacii care vor pune mai presus clientul decât profiturile.

„Am considerat că este de datoria noastră, a farmaciilor independente care sunt alături de clienţi de peste două decenii, să facem posibil ca farmacia să redevină locul în care familiile se pot simţi în siguranţă, astfel încât oamenii să poată avea garanţia că vor primi numai acele medicamente de care au nevoie, că li s vor oferi sfaturi competente şi că vor fi trataţi cu prietenie şi cu maximă atenţie”

a spus, preşedintele Patronatului Farmaceutic Bihor, Maria Smaranada Popescu.

Din Grupul Ethica fac parte deja peste 250 de farmacii din 13 judeţe, din Bihor fiind înscrise 25 de farmacii independente.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult