Categorized | Cultură

Jurnalismul românesc de calitate nu a murit! O fotografie premiată internaţional şi un reportaj cu suflet

Fotoreporterul român Andrei Pungovschi a primit premiul de excelenţă la concursul „Pictures of the Year International”, secţiunea „Portrait”, pentru fotografia „Tough Journey”, o imagine concepută pentru a oglindi un reportaj despre un copil de cinci ani care suferă de autism.

Reportajul „Norii sunt prietenii tăi”, publicat de Oana Sandu în „Decât o Revistă”, spune povestea lui Luca şi a mamei sale, Mirela Alexandrescu. Luca, în vârstă de cinci ani, suferă de autism şi, pentru a merge la şedinţele de terapie în Bucureşti, trebuie să facă naveta în fiecare dimineaţă, timp de cinci zile pe săptămână.

Pentru Mirela Alexandrescu, lupta pentru fiul său înseamnă să înfrunte în fiecare zi verigile lipsă ale sistemului de sănătate românesc.

„Meritul meu nu e cine ştie ce, meritul cel mare este al Oanei Sandu, care a stat cu ei din februarie până în septembrie.

Accesul meu a fost foarte simplu, deoarece Oana m-a girat cumva şi a fost şi meritul familiei. Este un semn că ceea ce facem are valoare, în zilele acestea în care presa pare să fie la pământ”

a declarat Andrei Pungovschi pentru Mediafax adăugând că premiul este o dovadă că nu munceşte degeaba.

Nu este prima dată când Andrei Pungovschi ia acest premiu. În 2008, fotoreporterul a luat premiul de excelenţă pentru fotografia „Triathletes”, realizată în iulie 2007, la un concurs de triatlon din Seward Park, Seattle.

Primul loc la categoria „Portret” a fost câştigat de fotografia „Padilla”, urmată de „Deported” şi „The Communism”.

„Pictures of the Year International”, devenit unul dintre cele mai importante concursuri internaţionale de fotojurnalism, a fost iniţiat în 1944, de Missouri School of Journalism, ca o competiţie pentru fotoreporterii americani care, în ciuda dificultăţilor din vreme de război, îşi făceau foarte bine meseria.

De-a lungul timpului, menirea concursului s-a schimbat. Numărul de imagini înscrise a crescut până la zeci de mii, iar programul a devenit unul internaţional.

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult