Categorized | Cultură

Februarie, o lună plină pentru Oana Lianu

Luna februarie a debutat cu o serie de evenimente importante pentru artista Oana Lianu. Aceasta a susţinut recitaluri la Galei Premiilor Culturii Sălăjene, Balulul fermierilor bihoreni şi la decernarea diplomelor celor care au contribuit la programul Erasmus – MOBWEB 2013.

Pe 1 februarie, la Zalău, a avut loc cea de-a treia ediţie a Galei Premiilor Culturii Sălăjene, manifestare organizată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Sălaj, cu sprjinul directorului Doina Cociş, cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii.

Evenimentul a avut loc sub patronajul Ministerului Culturii, la restaurantul Transilvania din Zalau şi s-a bucurat de prezenţa a 300 de persoane: oameni de cultură,  autorităţi publice şi locale, precum şi de cea a Luminiţei Constantin, secretar general adjunct în Ministerul Culturii, care a înmânat personal diplomele şi trofeele de excelenţă.

„Am fost invitatul special al serii, primind Trofeul de Excelenţă şi Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate culturală, fiind sălăjeancă de origine.

Colegul meu de la Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea, lector dr. Ovidiu Iloc, tot sălăjean, a fost de asemenea recompensat cu un Trofeu de Excelenţă pentru muzica piesei „Cuvântul Progres spus de mama sună teribil de fals”, montată pe scena Teatrului Trap Door din Chicago”

povesteşte Oana Lianu.

După încheierea decernării trofeelor şi diplomelor, artista a susţinut şi un recital.

Invitată duminică, la emisiunea Corinei Chiriac

La sfărşitul acestei săptămâni au mai avut loc două evenimente la care Oana Lianu a participat. Primul s-a desfăşurat în mediul academic.

Studenţi şi cadre didactice de la Universitatea din Oradea, Universitatea Politehnică din Valencia şi Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Lahti, Finlanda, din domeniul Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, au participat în perioada  28 ianuarie – 8 februarie 2013 la programul internaţional de cursuri intensive Erasmus – MOBWEB 2013 (MOBile and WEB Development Technologies), un proiect comun de tipul LLP – IP (Long Life Learning).

Seara de Gală a celei de-a treia ediţii, ţinută la Oradea, s-a încheiat cu decernarea diplomelor de participare acordate profesorilor şi studenţilor participanţi, eveniment care a avut loc la hotelul Ramada, şi unde artista a susţinut un recital cu piese din repertoriul internaţional şi din folclorul românesc.

Un alt recital l-a susţinut în deschiderea Balulului fermierilor bihoreni, eveniment organizat şi coordonat de Dan Corbuţ, la restaurantul Magnolia din Biharia.

Bihorenii o pot vedea şi asculta pe Oana Lianu duminică, 17 februarie, când va fi invitata Corinei Chiriac în prima ediţie din 2013 a emisiunii „Să v-amintiţi duminica”, de pe Naţional Tv.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult