Categorized | Sanatate

S-au şmecherit. Parlamentarii bihoreni au învăţat cum să scape de gura presei!

Dacă până nu de mult, ca în dramele din tragedia greacă, parlamentarii erau prinşi între dragostea pentru cetate şi cea pentru „famiglie”, votând mai degrabă aşa cum cere partidul decât aşa cum le-au promis alegăturile, în anul de graţie 2013, au găsit rezolvarea problemei. Votează cum le cere cetatea, pentru că oricum votul lor nu contează la numărătoarea finală.

Despre ce este vorba. Săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, un parlamentar a dezvăluit cum au evoluat aleşii neamului (de la amibă la parameci) în cei 20 de ani de democraţie. La votul pe buget (împărţirea ciolanului, cum s-ar spune) unii parlamentari din Bihor au propus amendamente ca să obţină bani pentru obiectivele strategice din judeţ, cum sunt Aeroportul Oradea sau drumul Oradea-Deva.

Evident, nu mureau ei de dragul acestor obiective, dacă le-ar fi păsat de ele le-ar fi sprijinit cât timp au fost la guvernare, dar dădea bine la presa de acasă şi în CV-urile lor.

Dacă ceilalţi parlamentari din Bihor, din tabăra opusă, ar fi votat ca partidul, ar fi trebuit să nu fie de acord cu aceste amedamente şi să le dea apă la moară celor care au propus amendamentele.

Aceştia din urmă ar fi putut să vină acasă şi să spună presei: „- Parlamentarii ăilalţi’ sunt acolo doar ca să îşi apere interesele, nu le pasă de aeroport, şosea etc”.

Spre surprinderea lor însă, ceilalţi au votat pentru amendamenetele lor.

Nu, nu vă faceţi iluzii. Nu pentru că şi ei cred că e nevoie de un Aeroport în Oradea (mai degrabă şi-ar tăia mâinile decât să se laude adversarul cu un astfel de obiectiv strategic), ci pentru că ştiau că, la final, când se va trage linie, votul lor nu va conta.

Toţi ceilalţi din partidul lor au votat împotrivă şi atunci, nu i-a costat nimic să ridice mâna. Au reuşit în schimb să le închidă gura celor care au venit cu amendamentele. Ei nu au mai putut să spună presei că cei din celălalt partid au votat împotriva obiectivelor strategice din Bihor.

În concluzie, parlamentarii au descoperit, în sfârşit, o metodă de a le închide gura celor din tabăra adversă şi de a scăpa de pixurile jurnaliştilor.

Păcat însă, că nu sunt la fel de inventivi când vine vorba să facă ceva pentru cei care i-au trimis la Bucureşti!

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4327 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult