Categorized | Social

Universitatea din Oradea vrea „încredere ridicată”!

Chiar dacă recunoaşte că nu prea are bani şi că nici nu par a veni vremuri cu bani mai mulţi şi că din planul pe 2012 nu a reuşit să realizeze decât 70%, rectorul Universităţii din Oradea susţine că obiectivul suprem al anului 2013 îl reprezintă trecerea de la calificativul „încredere”, la cel de „încredere ridicată”.

2012 nu a fost un an prea bun pentru Universitatea din Oradea. Alegerile, realegerile, banii blocaţi în proiectele europene şi banii puţini care au venit de la Ministerul Educaţiei au făcut ca instituţia să îşi deschidă, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, o linie de creditare şi să îşi pună întrebări serioase cu privire la eficienţa structurii pe care o gestionează.

În ciuda acestor lucruri, rectorul Constantin Bungău a spus ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a reuşit să ducă la bun sfârşit 70% din planul pe 2012 al instituţiei.

„Nu am reuşit să dezvoltăm aşa cum am fi dorit învăţământul la distanţă, să amenajăm clubul studenţesc şi nici măcar să le dăm diplome de merit şefilor de promoţii sau diplome de excelenţă celor care le-ar fi meritat”

a spus rectorul care a pus aceste nerealizări pe seama alegerilor şi a lipsei de fonduri. O altă nerealizare importantă o reprezintă renunțarea la două specializări, Inginerie Medicală și Pedagogia Artelor Plastice și Decorative.

„Este un proces natural. Acolo unde nu sunt suficienţi studenţi este normal să se întâmple acest lucru”

a explicat Bungău.

Obiectivul suprem: încredere ridicată!

Cu toate acestea, într-un document de 21 de pagini, conducerea Universităţii a închegat un plan, cu punctele importante pe care vrea să le realizeze în anul care tocmai a început.

„Obiectivul suprem al anului 2013 îl reprezintă obţinerea calificativului „încredere ridicată”. Mai dorim aprobarea de către ARACIS a studiilor în limba engleză la Afaceri Internaționale, Matematică și Farmacie.

Vrem de asemenea  să continuăm lucrările la clădirea Facultăţii de Ştiinţe Economice din campusul B, să continuăm lucrările la sediul Facultăţii de Arte, să reabilităm amfiteatrele din pavilioanele A şi B, să amenajăm Clubul Studenţesc, decanatul, secretariatul şi să reabilităm faţada clădirii Facultăţii de Protecţia Mediului.

Toate acestea sunt însă condiţionate de banii pe care îi vom primi de la Ministerul Educaţiei”

a spus Bungău care a mai adăugat că a făcut o nouă cerere la ARACIS pentru reautorizarea specializării Arhitectură.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult