Categorized | Cultură

Orădenii, invitaţi sâmbătă la premiera filmului Rocker la Cortina

Premieră de gală, sâmbătă, 23 februarie la Cinema Cortina din Oradea. În prezenţa regizorului, a actorilor Dan Chiorean, Alin State și a membrilor echipei de filmare va avea loc premiera filmului „Rocker”, cel de-al doilea lung metraj al lui Marian Crișan, după „Morgen”. Accesul la premieră se face pe bază de invitaţii și bilet, în limita locurilor disponibile, prețul unui bilet fiind de 17 lei.

Pelicula spune povestea lui Victor, un rocker la 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său Florin depășește limitele a ceea ce e social și moral acceptat.

Viața de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat și gata de a depăși orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure și să se umilească. Pe langă legatura de sânge, ceea ce ii unește și mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock.

Rocker, o productie Mandragora, este cel de-al doilea lung metraj al lui Marian Crișan dupa Morgen (2010, distins cu premii în importante festivaluri de film precum Locarno IFF, Tessaloniki IFF, Reykjavik IFF).

Pelicula s-a filmat în mare parte în  Oradea anul trecut. Din distribuție fac parte actorii Dan Chiorean, Alin State, Ionuț Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc.

Filmul, distribuit în România de Transilvania Film, a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațoinal de Film de la San Sebastian unde a participat în competiția secțiunii Nuevos Directores.

De curând Rocker a fost proiectat în secțiunea competitivă a Festivalului Intrenațional de Film de la Trieste și la Festivalul Internațional de Film de la Göteborg.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult