Categorized | Social

Primăria Oradea se încălzeşte de 70 de mii de lei pe lună

V-aţi întrebat vreodată cât costă încălzirea unei clădiri ca cea a Primăriei. Costul ridicat al gigacaloriei coroborat cu suprafaţa mare, aproximativ 8.600 de metri pătraţi a dus în luna ianuarie la o factură de încălzire de 70 de mii de lei pentru Primăria Oradea.

Un alt factor care a dus la această sumă enormă este şi starea de degradare a celor patru sute de ferestre din clădirea Primăriei, ferestre construite în anul 1900.

Ele nu pot fi schimbate decât cu altele identice ca formă, deoarece clădirea este monument istoric. Administraţia locală a găsit un model similar, din lemn, din care vor fi montate două bucăţi, de probă, într-un birou unde gerul si ploaia intrau fără probleme.

„Într-o lună de vârf de iarnă primăria cheltuie cu încălzirea undeva în jur de 70 de mii de lei pe lună, este foarte mult, am dori o reducere a cheltuielilor, asta s-ar putea face prin înlocuirea geamurilor care sunt foarte vechi şi deteriorate”

spune Mircea Oaie, şeful Mircea Oaie, şeful Serviciului Monitorizare Cheltuieli Administrative din cadrul Primăriei Oradea.

Preţurile unor astfel de geamuri nu sunt însă dintre cele mai mici. Costul total al schimbării geamurilor Primăriei din Oradea va depăşi 150 de mii de euro.

Administraţia locală încearcă să obţină fonduri europene în acest sens. Dacă nu va reuşi, ferestrele vor fi plătite din bugetul local.

În caz că vor fi identificate surse de finanțare care să nu afecteze bugetul local, imobilul din Piața Unirii care găzduiește Primăria Oradea va fi supus unor lucrări de reabilitare termică.

„Clădirea este una energofagă și ar fi un câștig pentru Municipalitate dacă s-ar putea realiza o reabilitare termică a ei”

a declarat Dumitru Sim, şeful Biroului Turism din Primăria Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult